Article image

Útočník Schánělec byl rád, že gólem přispěl k postupu

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
0:2
MOL Cup, 2. kolo st 2. 10. 2024, 16:00
Reportáž

Nováček v týmu útočník Tomáš Schánělec svým premiérovým gólem v jabloneckém dresu přispal ke středečnímu postupu v MOL Cupu před třetiligovou Jiskru Domažlice.

K postupu do 3. kola poháru jsi přispěl prvním soutěžním gólem za Jablonec. Jak důležitá to byla branka pro tebe i vzhledem k postupu?

Jak pro mě, tak pro tým, hrozně důležitá. Spadlo to ze mě a já jsem hrozně rád, že jsem gólem mohl přispět týmu a zvládli jsme tím postup.

Pohárové zápasy bývají ošidné, loni jsme zde měli velké problémy.

Tyto pohárové utkání nejsou nikdy jednoduchá. Ať je to s jakýmkoliv týmem a ještě v našem nabitém programu. Přistoupili jsme k tomu dobře a zápas zvládli.

V prvním poločase jsme měli nějaké příležitosti, ale prosadili jsme se až po chybě domácího brankáře, kdy skoroval ramenem Alegue. To byl také velmi důležitý moment zápasu.

Ten gól nám hodně pomohl. Do šancí jsme se dostávali, ale nebylo z naší strany kolikrát dobře vyřešené. S gólem to z nás jakoby spadlo a ta branka nám hodně pomohla.

V druhém poločase přišla tvoje pojišťovací branka, poté už bylo hřiště hodně pod vodou a kombinovat na něm po zemi prakticky nešlo.

Na tom povrchu už to pak bylo hodně těžké, balon se zastavoval, voda už byla na velké části hřiště. Hrálo se na tom těžce i proto jsem rád, že jsme to zvládli takhle.

V sobotu nás čeká derby severu, pro tebe jako pro nováčka v týmu premiérové. Jak ho vnímáš?

Těším se na to moc. Vidím, že se na ten zápas všichni těší. Je to derby a to chce každej vyhrát. Namotivovanost tam je, věřím, že to zvládneme. Chceme derby vyhrát, nic jiného nebereme!


Author Jan Bendl
Sdílet článek