Article image

Z promočených Domažlic veze Jablonec pohárový postup

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
0:2
MOL Cup, 2. kolo st 2. 10. 2024, 16:00
Reportáž

Jablonec bez větších problémů postupuje do 3. kola poháru MOL Cup. Na půdě třetiligových Domažlic, kde vydatně celý zápas pršelo, náš tým zvítězil po gólech Alegueho a Schánělce 2:0.

Los 2. kola poháru MOL Cup z rukou exjabloneckého kapitána Tomáše Hübschmana poslal po roce náš tým znovu do Domažlic. Svátečnímu dni v centru Chodska počasí příliš nepřálo, za neustálého deště dorazilo do hlediště 503 diváků. Trenér Kozel pro pohárové utkání notně obměnil základní sestavu i s ohledem na to, že nás už v sobotu čeká prestižní derby v Liberci. Z posledního ligového klání v ní zůstala jen trojice hráčů - Tekijaški, Cedidla a Suchan.

Hrálo se na těžkém podmáčeném terénu, ale Jablonec byl jako favorit nebezpečnější. Součkova střela byla ještě sražená, pohotově z voleje pálil nad břevno Nardini. Po čtvrthodině hry šel Jablonec do rychlého brejku zásluhou Alegueho, jeho střelu domácí srazili přesně k Součkovi, ten sice zblízka prostřelil brankáře Brycha, ale míč se zastavil na těžkém terénu těsně před brankovou čárou, odkud ho domácí už zahráli do bezpečí. V 19. minutě se k odraženému míči před naší šestnáctkou dostal domácí kapitán Mužík, balon z jeho kopačky mířil parádně do jablonecké šibenice, ale fantastický zákrok předvedl náš brankář Mihelak!

Skore se tak měnilo ve 38. minutě na opačné straně hřiště, po centru Štěpánka z pravé strany chyboval domácí brankář Brych, centrovaný balon doputoval až k volnému Aleguemu, který poslal míč do prázdné branky ramenem – 0:1!

Déšť na začátku druhé půle sílil, balon už se zastavoval v kalužích a každé sebemenší zaváhání mohlo být velice nebezpečné. Fortelného rána na domácí branku neprošla přes těla bránících hráčů. Uklidnění pro naše barvy přišlo v 53. minutě z levé strany hřiště, kde rozehrál dobrou akci Suchan přes Polidara, který ve vápně uvolnil z první útočníka Schánělce a ten zvýšil na 0:2!

Domažlice zahrozily po standardce střídajícího Oravce, jablonecký brankář Mihelak však znovu pěkným zákrokem vytáhl míč mířící pod břevno na roh. Čtvrt hodiny před koncem mohl vrátit domácí do hry kapitán Mužík, ale zamířil naštěstí jen metr vedle levé tyče brankáře Mihelaka. Hra už v závěru připomínala spíše vodní pólo, o zakončení ze střední vzdálenosti se pokusil Nardiny, ale Brych předvedl pěkný skok k tyči.

Trenér Luboš Kozel kvitoval bezproblémový postup našich barev. „Jsem rád, že jsme to zvládli i se změnami, které jsme udělali. Věděli jsme, že to nebude nic lehkého. Soupeř nám nedal nic zadarmo, museli jsme si to odpracovat. Počasí dnes bylo proti fotbalu. Prvních šest minut jsme byli pasivnější, ale pak jsme začali napadat tak, jak jsme chtěli. Přišel tlak i šance. Součkovi se nepovedlo nás ještě poslat do vedení. Gól jsme dali až po chybě gólmana. Velmi důležitý byl druhý gól, který otupil domácí, ten rozhodl o našem vítězství. Branky jsme dali, ještě když to šlo vzhledem k počasí, první poločas se na tom trávníku ještě dalo hrát. V druhém poločase už to nemělo s fotbalem moc společného. Proto jsem rád, že se nám podařilo brzy vstřelit druhou branku,“ byl spokojený jablonecký kouč.

TJ Jiskra Domažlice – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 38. Alegue, 53. Schánělec

Sestava FK Jablonec: Mihelak – Štěpánek, Tekijaški, Cedidla (64. Martinec) – Souček, Nardini, Suchan, Fortelný (77. Puškáč), Polidar (64. Chramosta) – Alegue, Schánělec (64. Krulich)



Author Jan Bendl
Sdílet článek