Article image

U19 nestačila na Baník Ostrava

V sobotu zavítal do Jablonce k dalšímu extraligovému utkání se starším dorostem FA Jablonec silný celek FC Baník Ostrava. A svoji sílu potvrdil jednoznačným výsledkem, když nad domácím týmem zvítězil 5:0 (2:0).

Baník se mohl ujmout vedení už ve 2. minutě, ale střelu Míčka Zábojník odrazil. V 5. minutě hosté již skórovali, když po úniku pravou stranou a centru Nináč střelou po zemi k levé tyči otevřel skóre zápasu. Ve 14. minutě Řeháčkova rána zleva jen těsně přeletěla domácí branku. V 17. minutě domácí Kostka z levé strany přešel přes soupeře na střed, ale jeho střelu gólman hostí Moučka zneškodnil. Ve 23. minutě odvrátili jablonečtí rohový kop, Erewa dlouhým míčem našel unikajícího Kostku, který si ale míč předkopl tak, že se ho Moučka snadno zmocnil. Ve 26. minutě prudkou ránu soupeře Zábojník jen vyrazil, ale na dorážku Bezdroba už nestačil – 0:2. V 35. minutě Bakrlíkovu ránu brankář vyrazil a na druhé straně střela Piry z dálky minula pravou tyč a za moment u pravé tyče nepřesně hlavou mířil Danladi. V závěru první půle pálil dvakrát Hudák, první střelu gólman chytil a po chvíli Hudák branku přestřelil. Po obrátce ostravští šli do zjevné převahy a přišly jejich šance. V 52. minutě po trestném kopu Zábojník chytil u pravé tyče střelu Nináče. Stejně úspěšný byl v 60. minutě proti střele Danladiho. V 66. minutě už Dvořáčkova střela obloučkem do pravé tyče a sítě znamenala třetí gól v jablonecké síti. V 72. minutě potrestal Agbo chybu domácích a z úniku zvýšil na 4:0 pro hosty. Pátou branku a svou druhou v zápase vsítil s pomocí levé tyče Dvořáček.

FA Jablonec – FC Baník Ostrava 0:5 (0:2)

Sestava FA Jablonec U19: Zábojník – Kuhn, Klucký, Novotný, Duštíra – Vopat (46.Sirůček F.), Hudák (73.Svoboda) – Erewa (58.Marchenko), Bakrlík, Kostka – Senft (67.Sirůček L.)

ŽK: 51.Bakrlík, 71.Novotný, 86.Svoboda


Author Redakce
Sdílet článek