Article image

Jablonec vstupuje do MOL Cupu. Znovu na hřišti Domažlic

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
0:2
MOL Cup, 2. kolo st 2. 10. 2024, 16:00
Reportáž

Tuzemskou pohárovou soutěž MOL Cup odstartuje náš Jablonec tuto středu. Stejně jako loni se představí na půdě třetiligové Jiskry Domažlice ve 2. kolo národního poháru.

Jablonec měl loni v rámci 3. kola pohárové soutěže na stejném místě velké problémy, po remíze 1:1 vydřel postup až po penaltovém rozstřelu. Domácí tehdy vedl trenér Horváth, dnes už taktiku v centru Chodska ordinuje staronový kouč Pavel Vajgl. V létě v klubu skončil i Martin Fillo, ale ze známých jmen zůstal například Václav Procházka. Ambiciózní tým letos okupuje v třetiligové tabulce ČFL skupiny A prozatím druhou příčku s jednobodovou ztrátou na vedoucí rezervu Plzně.

Náš soupeř si postup do 2. kola soutěže zajistil drtivou výhrou 7:0 na půdě soupeře z Krajského přeboru Slavoje Koloveč a bez šancí se necítí ani proti prvoligovému protivníkovi. „Domažlice byly vždy v poháru důstojným soupeřem prvoligovým mužstvům. Jablonci nedáme nic zadarmo, připravíme se na něj a třeba nám zápas vyjde," říká před středečním svátečním dnem kouč Vajgl. Zápas v Domažlicích nejenže bude přímým přenosem vysílat stanice O2TV Sport, ale přímo na místě bude připravena pro fanoušky fanzona. Diváci se mohou těšit na nafukovací atrakce, fotbalovou arénu s dovednostními soutěžemi, chybět nebude ani maskot soutěže Molda.

Jablonec si na začátku anglického týdne připsal důležitou domácí výhru 2:0 nad Hradcem Králové, což podle slov asistenta trenéra Tomáše Čížka hráčům pomohlo. „Výsledkově i herně nám to s Hradcem vyšlo. Kluci jsou nabuzení, věří si a věříme, že to v Domažlicích potvrdí. Jedeme tam s jednoznačným cílem postoupit. Máme nabitý program. Nebude to jednoduché, k nějaké obměně v sestavě určitě,“ prozrazuje asistent hlavního kouče.

Brány stadionu v Domažlicích se otevřou hodinu před zápasem v 15:00 a lístky si budete moct zakoupit na každé pokladně při vstupu do areálu. Ty budou celkem tři - u letního kina, od volejbalových kurtů a od plaveckého bazénu. Cena vstupenky je 100 Kč.


Utkání začíná v Domažlicích ve středu 2. října od 16:00 hodin

Rozhodčí: Starý Dominik - Kubr Jaroslav, Hádek Jaroslav

Delegát: Teuber Ivan, Kruliš Ladislav



Author Jan Bendl
Sdílet článek