Article image

Střílet bych měl víc, ví záložník Michal Beran

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
2:0
Chance Liga, 10. kolo so 28. 9. 2024, 19:00
Reportáž

Premiérovým gólem v jabloneckém dresu nasměroval Jablonec za třemi body v utkání s Hradcem Králové záložník Michal Beran.

Michale, dva předchozí zápasy jsme neskorovali. Byla na vás cítit nějaká deka?

Spíš bych řekl, že nás to namotivovalo. Na Slovácku jsme předvedli dobrý výkon, ale z ničeho jsme nedali gól, tam jsme remízu brali. V Karviné to ale bylo špatné. Chtěli jsme se zase odrazit k lepším výsledkům.

Hradec Králové byl až do vyloučení Pilaře velmi dobrým protivníkem.

Měli dost šancí, ale zápas ovlivnila ta červená karta. Zatím docela zvládáme zápasy, kdy je soupeř v oslabení. Byli jsme i docela trpěliví. Jsem za dnešní výhru hrozně rád, strašně jsme jí potřebovali. Ten zápas rozhodoval o tom, jestli se budeme v tabulce držet nahoře, nebo budeme bojovat ve středu soutěže a nebo níž. Jsme strašně rádi, že jsme to zvládli po nepodařeném zápase v Karviné.

Zápas hodně ovlivnilo vyloučení Pilaře. Viděl jsi ten zákrok?

Pilka (Václav Pilař) do toho šel docela tvrdě. Jestli to bylo stoprocentní, to nevím, ještě jsem to zpětně neviděl, jen na hřišti. Každopádně zápas to ovlivnilo určitě hodně.

Svým premiérovým gólem za Jablonec jsi nasměroval tým za třemi body.

Do střely mě ale tlačili spíš všichni ostatní než já sám (úsměv). Říkal jsem si, dobře, tak vystřelím. Spadlo to tam a jsem za to hrozně rád.

Překvapilo tě, že ta střela prošla až do sítě?

Řekl bych, že jsem si to docela dobře navedl. Bylo to sice z dálky, ale sedla mi. Určitě to nebylo takové, že by z toho měl být stoprocentní gól. Asi se to chytat dalo.

Ve 119 ligových zápasech je to tvůj teprve třetí ligový gól. Byl některý z větší dálky než ten proti Hradci Králové?

Určitě ne. První byl do prázdné a druhý kolem šestnáctky, tohle bylo určitě nejdál.

Překvapilo tě u druhého gólu, jakým způsobem zakončil Matěj Polidar?

Asi překvapilo. Ale ta akce byla krásná, bylo to hezky vyťukané až do střely. Polimu to sedlo krásně, hezky ho přehodil. Dobře pro něj a hlavně pro nás.

Neměl bys osobně více střílet? Většinou hledáš ještě lépe postavené spoluhráče, což může být někdy i na škodu.

Určitě. Tohle je ve mně, že hledám ještě někoho do lepší situace. Střílet bych měl rozhodně víc. Už před gólem byla situace, kdy jsem to měl ještě lépe nachystané ve vápně, ale nestřílel jsem. Trenér mi za to vynadal a dobře že to udělal, protože v další situaci už jsem střílel a padlo to tam.

V Jabloneckém dresu jsi hodně na balonu, ale do koncovky se až tolik nedostáváš.

Hraju takovou pozici, že se tolik nedostávám dopředu. Ale vůbec mi to nevadí, protože se na té pozici cítím super. Rád tvořím a vystavuju hru odzadu směrem dopředu. Vím, že bych se do koncovky měl tlačit víc.

Příští kolo se představíme v prestižním derby v Liberci. Jaký to bude pro tebe osobně zápas, protože v jeho dresu jsi poprvé nakoukl do ligy.

Ještě předtím nás čeká ve středu pohár v Domažlicích. Derby si užiju, těším se na to a vím, že to budu mít trochu těžší. Celkově to bude těžký zápas, ale nachystáme se něj a pojedeme tam vyhrát!



Author Jan Bendl
Sdílet článek