Article image

Trenér Kozel: Ráz utkání se změnil až s vyloučením

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
2:0
Chance Liga, 10. kolo so 28. 9. 2024, 19:00
Reportáž

Konec dvouzápasového půstu bez vstřeleného gólu. Jablonecký kouč Luboš Kozel si po zápase s Hradcem Králové pochvaloval využitou přesilovku, která našim barvám dopomohla k domácímu vítězství.

Hradecký kouč David Horejš znovu po zápase bědoval nad tím, že jeho tým opět nezvládl zápas dohrát bez červené karty. „Hlavně mě mrzí, že Jablonec od nás dostal tu výhru zadarmo. Protože do červené karty jsme byli jednoznačně lepším týmem, ovládali jsme hru a měli možnosti. Potom zápas hrubě ovlivnilo naše vyloučení. Za mě to na červenou nebylo. To se pak dneska bojíte jít do souboje, za nás bychom takto nikdy v jedenácti nedohráli,“ hořekoval nad vyloučením Pilaře hradecký kouč a pokračoval. „O poločase jsme změnili organizaci hry, chtěli jsme být aktivní a zkusit udeřit ze standardních situací. Byli jsme celkem kompaktní, Jablonec měl územní převahu, ale rozhodla střela z dálky. Mrzí mě, že jsme to soupeři tak hodně usnadnili. Červená karta byl zlomový bod celého utkání.

Jabloneckého kouče Luboše Kozla těšil zisk tří bodů proti těžkému soupeři. „Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Chtěli jsme hrát 3-5-2. Dali jsme tam pohyblivé hráče a chtěli jsme hrát víc do prostoru a do náběhů. Hradec je nepříjemné mužstvo, které pracuje dobře do defenzívy a má i dobré hráče směrem dopředu. To se potvrdilo v úvodu zápasu. Rozehrávka nám trvala, nebyli jsme vůbec přesní. Dopředu jsme se moc za jejich obranu nedostávali, naopak nás tam musel dvakrát podržet Hany (brankář Hanuš). Ráz utkání se změnil až s vyloučením Pilaře, které nám pomohlo. Už před poločasem jsme tam měli šance. O přestávce jsme dvakrát střídali, Hurtado kvůli svalovému zranění a Nebyla z taktického hlediska. Přešli jsme na čtyřobráncový systém, což pomohlo k ještě většímu tlaku. Chtěli jsme hrát po zemi. Byli jsme trpěliví, soupeře jsme dostávali pod tlak. Kolikrát jsme si to krásně připravili, ale nemělo to potřebný efekt. Finále pořád ještě není naší silnou stránkou. V síti skončila až střela Míši Berana. Potom už se nám útočilo trochu lépe, dali jsme druhý gól a měli další šance. Jsme rádi, že jsme to zvládli,“ těšilo jabloneckého kouče.


Author Jan Bendl
Sdílet článek