Article image

Jablonec porazil oslabený Hradec 2:0

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
2:0
Chance Liga, 10. kolo so 28. 9. 2024, 19:00
Reportáž

Náš tým protrhl střelecké trápení. Na Střelnici mu k tomu dopomohlo vyloučení hostujícího Pilaře. Jablonec poté přesilovku zúročil dvěma góly v druhém dějství zásluhou Berana a Polidara.

Se dvěma změnami vyrukoval trenér Kozel na dobře hrající Hradec Králové, Puškáče a Součka nahradili v základní sestavě Hollý a Hurtado.

Už ve 4. minutě po Horákově pasu napálil nad naši branku míč exjablonecký Pilař. Jako první ale zasahoval hradecký brankář Zadražil, který zpacifikoval hlavičku Tekijaškiho mířící pod břevno po Suchanově standardce. Hosté ale byli nebezpečnější, v 17. minutě Vlkanova dával pod sebe na útočníka Grigera, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale stačil Hanuš skvěle vyrazit! Znovu se oba stejní muži potkali po půlhodině hry a znovu byl v souboji s hradeckým útočníkem úspěšnější brankář Hanuš, jablonecký brankář se tentokrát dokázal přemístil k tyči a vyrazil balon od Grigera.

Rozhodčí Szikszay nešetřil už v průběhu první půle žlutými kartami a pro kartu červené barvy byl nucen sáhnout do kapsičky ve 33. minutě, když Pilař předvedl přímo před jeho zraky uprostřed hřiště nevybíravý zákrok na Nebylu a putoval do sprch. Hradečtí tak už počtvrté v této sezoně dohrávali v oslabení. Jablonec poté konečně přitlačil svého protivníka. Kanakimana narazil míč do běhu Suchanovi, tomu ale stačil v tutovce skočit v poslední možný moment pod nohy Spáčil a odehrál míč na roh. Dvakrát předvedl svou rychlost agilní Kanakimana, v prvním zakončení minul branku, ve druhém se nadechl k parádnímu sólu a jeho dravý průnik a střelu dokázal gólman Zadražil parádně vyrazit na roh!

Jablonec o poločase dvakrát vystřídal, pokračovat nemohli kvůli zdravotním problémům Hurtado, Nebylu trenér Kozel obětoval kvůli změně taktiky, nahradili je Polidar s Puškáčem. Hradec byl od začátku druhé půle v bloku a Jablonec čekalo dobývání. Technický obstřel Polidara minul pravou tyč hradecké branky. Střídající útočník Puškáč měl dost prostoru ukázat jaký je zakončovatel ze střední vzdálenosti, ale vysoko přestřelil. Východočeši se v oslabení snažili co nejvíce pozdržet a rozkouskovat hru.

Jablonecký Hollý střihl nůžkami ve vápně soupeře naprázdno. Hradecká obrana konečně inkasovala v 64. minutě, když se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal záložník Beran a jeho skákavá střela doprostřed branky překvapila brankáře Zadražila a rozradostnila diváky na jablonecké Střelnici – 1:0!

O deset minut později byl Jablonec blízko druhé brance, Puškáč na levé straně vybojoval balon, Hollý přiťukl ve vápně Aleguemu, jenže ten z úhlu nechal vyniknout brankáře Zadražila! Jablonec to ale mrzet nemuselo, v 78. minutě Puškáč ve vápně přiťukl střídajícímu Polidarovi, který technickým lobem přesně trefil horní růžek hradecké branky na 2:0!

V závěrečných minutách zkoušel technický obstřel na branku Alegue, ale cíl minul o decimetry. Nardini adresoval kolmou přihrávku Puškáčovi, ten ale v tutovce přestřelil. Hosté se k zakončení dostali v nastaveném čase, ale nepřesná střela Juliše Hanuše neohrozila. 2342 diváků tak odcházelo domů spokojeno, Jablonec po dvou kolech opět naplno bodoval a po gólovém půstu se konečně dočkal i branek.


Author Jan Bendl
Sdílet článek