Article image

Rozhodl úvod zápasu, soudil po prohře v Karviné trenér Kozel

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
Chance Liga, 9. kolo so 21. 9. 2024, 16:00

Jablonecký kouč Luboš Kozel žehral po prohraném zápase v Karviné na prospaný první poločas. Přitom především na samotný úvod zápasu trenéři hráče připravovali.

Až v pátém domácím zápase se dočkal tým trenéra Martina Hyského prvního tříbodového zisku, což odskákal náš Jablonec. „Je to pro nás extrémně důležitý výsledek, který by nás měl zklidnit. Konečně se nám povedlo doma vyhrát. Mužstvo to zvládlo a já jsem strašně rád. Hrál se vyrovnaný zápas, Jablonec byl pro nás složitý soupeř. V první půli jsme se dostali po pěkné akci do vedení. Poradili jsme si i s brzkým střídáním. Abychom šli do dvoubrankového náskoku, k tomu nám chyběl lepší moment ve finální fázi. Bylo jasné, že Jablonec něco změní, Luboš Kozel přešel o poločase na jiné rozestavení. Pak to pro nás nebylo lehké, ale máme v bráně Kubu Lapeše, který působí na kluky strašně klidně a opět nás podržel. Znovu jsme nedostali branku. V druhé půli jsme postupem času hru zase srovnali. Po vysokém presinku jsme mohli dát na 2:0, třeba střela Vechety skončila na břevně. Mohlo to být v závěru klidnější. Takhle se hrálo se až do konce, Jablonec nás v závěru zmáčknul. Po střele Nardiniho převedl další skvělý zákrok znovu brankář Lapeš! Dohráli jsme to do výhry a já jsem na mužstvo strašně hrdý,“ chválil svůj tým kouč Karviné.

S těsnou porážkou se těžko smiřoval náš lodivod Luboš Kozel. „Jsem zklamanej, protože si neodvážíme nic. Bylo to hlavně o samotném úvodu zápasu, kdy jsme byli moc pasivní. Přitom jsme v přípravě na zápas hlavně na tohle apelovali, aby hráči nezaspali úvod. Po třech týdnech pauzy moc nevíte, co to s týmem udělá. Věděli jsme, jak domácí hrají. Ale prohrávali jsme souboje a propadali ve středu hřiště. Nebyli jsme ochotní pracovat tak, jak jsme měli. Domácí byli lepší, klidnější na míči a dokázali si líp vyhovět. Vše vygradovalo jejich vedoucí brankou. Zlepšili jsme se až ke konci poločasu, ale branku jsme dát nedokázali. V poločase jsme udělali kádrové i taktické změny. Přešli jsme na rozestavení 4-2-3-1. Dál jsme se snažili, ale domácí slušně bránili. Když jsme dobře vystoupili, tak jsme z toho hned těžili. Vytvořili jsme si pološance, dvě střely jsme měli velmi dobré, ale domácí podržel brankář Lapeš. V závěru to byla hektika a k vyrovnání jsme se už nedostali. O naší porážce rozhodl úvod zápasu,“ konstatoval kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek