Article image

Vecheta rozhodl o naší porážce v Karviné

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
Chance Liga, 9. kolo so 21. 9. 2024, 16:00

Po třech týdnech ligové pauzy zůstal Jablonec za očekáváním a padl na půdě Karviné. Ta se raduje z první domácí výhry, kterou trefil ve 21. minutě zápasu Vecheta.

Po třítýdenní pauze se Jablonec znovu dostal k ligovému duelu, tentokrát na půdě daleké Karviné. Trenér Kozel sáhl v sestavě oproti poslednímu zápasu na Slovácku k jediné změně, Hollého nahradil Suchan, v nominaci k zápasu úplně chyběli zranění Fortelný a Černák.

V úvodu zápasu dvakrát zkoušel zakončení ze střední vzdálenosti domácí Moses, ale přesný nebyl. Jablonec odpověděl o poznání nebezpečnější akcí Martince, který si narazil se Součkem a pak z vápna z úhlu rozvlnil boční síť karvinské svatyně. Po čtvrthodině hry domácí tleskali pohledné kombinaci, Planka vysunul do našeho vápna Samka, jehož střelu brankář Hanuš stačil vyrazit! Na opačné straně si se střelami Kanakimany a Nebyly poradil pozorný Lapeš.

Karviná ale byla v první pětačtyřicetiminutovce vice na balonu a své dlouhé čekání na ligový gól ukončila v 21. minutě zápasu. Po rychlé akci domácích barev Botos našel ve vápně Memiče, který nasměroval míč do tyče, odražený balon se poté odrazil k úplně volnému Vechetovi, který otevřel brankový účet zápasu – 1:0.

Domácí byli po vedoucí brance dál při chuti. Opět hodně prostoru dostal ve středu pole Moses, který načasoval ideálně do běhu míč Botosovi, parádní obranný zákrok ale stačil předvést ve vápně Martinec. Ve 35. minutě mohl Jablonec srovnat, Kanakimana unikl střídajícímu stoperovi domácích Svozilovi, jenže v dobré pozici napálil jen brankáře Lapeše, který ve spolupráci se Svozilem následně dostali míč do zámezí. V nastavení první půle skončil tečovaný pokus Suchana rohovým kopem a tak odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem spokojenější Karvinští.

V poločase vystřídal Součka Hollý, Jablonec přeskupil řady a v začátku druhé půle bylo před brankou soupeře přeci jen živěji. Po dobré akci se prokombinoval před karvinskou branku Kanakimana, jenže v zakončení se ukvapil a branku přestřelil. Vzápětí pálil k tyči kapitán Tekijaški, jenže brankář Lapeš konečky prstů dokázal vytěsnit míč mimo své tyče!

V 60. minutě zavařil spoluhráčům brankář Hanuš nepřesnou rozehrávkou, Botos se rázem objevil v šanci, ale Hanuš jeho příležitost dobrým zákrokem zmařil! Trenér Kozel vypustil do hry Alegueho s Nardinim. Jablonec se sice propracoval k zakončení, ale Suchanově hlavičce scházelo lepší umístění i razance. V 68. minutě mohl autor vedoucí branky domácích Vetecha navýšit vedení Karviné, skákavý balon napálil bombou z hranice vápna do břevna jablonecké branky, která se snad klepe ještě teď! Karviná se v těchto fázích zápasu pokoušela o rychlé brejky, po jednom z nich pálil tvrdě Čavoš a vyprášil rukavice brankáře Hanuše.

Osm minut před koncem měl náš tým největší šanci na vyrovnání. Po akci Alegueho a sklepnutí Hollého pálil skvěle střídající Nardini, ale fantastický zákrok předvedl gólman Lapeš, který prudký míč vytěsnil mimo své tyče a udržel další čisté konto!

Karviné se poté už povedlo těsné vedení udržet a raduje se z první domácí výhry v sezoně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek