Article image

Jablonec míří do Karviné, stadion je připraven

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
Chance Liga, 9. kolo so 21. 9. 2024, 16:00

Pod vlivem povodní se ligová přestávka spolu s reprezentační pauzou protáhla na tři týdny. Po odmlce se ligový kolotoč znovu roztočí tuto sobotu a náš Jablonec se vydá na dlouhou cestu do Karviné.

Karviná v minulé sezoně udržela prvoligovou příslušnost až v baráži s Vyškovem. Po zachování prvoligové definitivy ale přišly změny. Týmu se chopil nový trenér Martin Hyský, který tak kroutí premiéru mezi prvoligovými trenéry. „Dokazuje, že je kvalitním koučem, který umí a chce pracovat i s mladými hráči. Jsem rád, že premiérovou šanci dostává zrovna u nás,“ říká ke změně u kormidla týmu sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk. Karviné se povedlo výrazněji změnit a omladit stávající kádr. Skončili Čurma, Iván, Holec, Doležal, Bederka, Papalele, Adeleke Akinyemi i zkušený Budínský. Naopak se povedlo přivést dravé mládí. Dorazili slávisté David Planka, Ebrima Singhateh a Jannis-Fivos Botos. Brankář Knobloch, obránci Endl, Muhammad Yahaya, Vallo , záložník Samko či útočník Vecheta.

„Mužstvu jsem hned na začátku přípravy řekl, že nechci, abychom měli v hlavě to, že se jdeme zachránit. Chci hrát zajímavý útočný fotbal a naším cílem je střední skupina,“ má jasné představy 48-letý trenér Hyský.

Nového karvinského kouče trápí zatím domácí bilance. Ze čtyř zápasů urvali jeho svěřenci jen dva body za remízy s Ostravou a Duklou. Naopak venku se Karviné daří, vyhrála dva zápasy ze tří. Celkových osm utržených bodů prozatím umisťuje Hyského tým na dvanáctou příčku.

Městský stadion v Karviné byl v minulém týdnu při povodňové vlně na rozdíl od okolních míst Slezska výrazně ušetřen, voda se na samotný trávník nedostala. Problémem tak byly „pouze“ zatopené místnosti pokladen, záchodů a strojovny, které se ale podařilo vyčistit.

Jablonec využil prodlouženou reprezentační pauzu k doléčení šrámů a dobití baterek. Kozlův tým je prozatím ve vyrovnané tabulce se ziskem jedenácti bodů na čtvrté pozici. Po odloženém zápase s Českými Budějovicemi si tým zahrál také mezi sebou, aby měli hráči alespoň nějaký herní rytmus. „V reprezentační přestávce je vždycky těžký udržet rytmus. Kluci, co jedou na sraz národního týmu, tak počítáš, že budou mít nějaké vytížení. Tady jsme museli vytížení držet uměle. Někdo si šel zahrát za béčko, pak jsme si i zahráli mezi sebou. Takže zápasový rytmus jsme se snažili do pauzy vložit a hráče udržet v herní pohodě, kterou teď měli. Byla určitě škoda, že jsme s Českými Budějovicemi nehráli,“ líčí program reprezentační přestávky Tomáš Čížek. Teď po přestávce míří náš tým do Karviné, kde nás nečeká snadná práce. „Na Moravě pro nás vždycky prostředí není jednoduchý. Jednoznačně se budeme muset vyrovnat s agresivitou soupeře. Myslím si, že když budeme hrát náš fotbal, který jsme doteď praktikovali, a budeme ho určitě chtít hrát, tak šanci na úspěch máme,“ říká asistent trenéra Tomáš Čížek.

Pohledem statistik patří Karviná mezi oblíbené soupeře jabloneckých fotbalistů. V dosavadních 16 zápasech jsme svého soka 10x porazili, 4x s ním remizovali a jen 2x prohráli. Poslední naše porážka je takřka šest let stará.


Utkání začíná v sobotu 21. září od 16 hodin na Městském stadionu v Karviné

Rozhodčí: Rouček Karel - Nádvorník Ivo, Zoufalý David

Delegát: Míka Ladislav, Duda Zdeněk

VAR: Kocourek Tomáš

AVAR: Kubr Jaroslav


Author Jan Bendl
Sdílet článek