Article image

U19 podlehla ve Zlíně tamnímu FC 1:3

V pátém kole extraligy dorostu podlehl jablonecký starší dorost ve Zlíně tamnímu FC 1:3 (0:0). Po bezbrankovém poločase padly v rozmezí dvou minut tři branky, dvě do sítě hostů a jedna do té domácí. Snahu jabloneckých srovnat skóre utnula třetí branka domácích v 72. minutě.

Úvodní tlak domácích zakončil po rohovém kopu Štefan střelou hlavou do boční sítě. Jablonec se poté z tlaku vymanil a přišly jeho šance. Ve 14. minutě Vopatovu ránu z dálky gólman Husták rukou vytěsnil nad branku. V další minutě Kostka pronikl zprava do vápna a jeho střelu srazil soupeř na roh. V 30. minutě po Vopatově rohu z pravé strany pálil Senft hlavou, ale domácí brankář odrazil míč na další roh. Na druhé straně ve 41. minutě zneškodnil Křáp odrazem míč mířící do levého růžku z kopačky Braneckého. Ve 43. minutě trestný kop z předvápna napálil Nevěřil nad branku. V 52. minutě odražený míč z dalšího trestného kopu poslal Hvozdecký po zemi těsně vedle. V 57. minutě šli domácí do vedení, když po rohu zprava si na přední tyč naběhl Branecký a hlavou usměrnil míč k zadní tyči do sítě. V další minutě domácí skórovali podruhé. Jejich kombinační akci zakončil Pacík zleva střelou k zadní tyči. V 59. minutě snížil stav Jablonec rovněž po kombinační akci, kterou zblízka zakončil gólem Hudák. Jablonec se pak pustil do snahy srovnat skóre, ale do šancí se naopak dostával domácí tým. V 63. minutě Nevěřilovu ránu Křáp odrazil na roh. V 68. minutě pálil Branecký z trestného kopu těsně nad branku a v 70. minutě našel Ondroušek zprava na zadní tyči Hellebranda, který však zblízka pálil mimo. V 72. minutě přidali domácí třetí branku, když po centru z pravé strany a po sklepnutí na střed byl úspěšným střelcem podruhé Branecký. A toto skóre se už do konce zápasu nezměnilo.

FC Zlín – FA Jablonec 3:1 (0:0)

Sestava FA Jablonec U19: Křáp – Klucký, Svatý M., Nazarov, Svatý K. – Novotný, Hudák – Kostka (86.Verecký), Vopat (76.Koňák), Emanuel (76.Sirůček) – Senft (68.Erewa)

Branka: 59.Hudák

ŽK: 45.Emanuel, 80.Novotný


Author Redakce
Sdílet článek