Article image

Rezerva remizovala s Kolínem 1:1, bod zajistil v nastavení Breda

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sparta Kolín
1:1
ČFL skupina B, 5. kolo so 7. 9. 2024, 10:15
Reportáž

V reprezentační pauze remizoval jablonecký B-tým v Břízkách s Kolínem 1:1. Naše rezerva nejdříve odmítla vedení z penalty zásluhou Krulicha. Hosté se poté ujali v Břízkách vedení, Jablonečtí ale dokázali srovnat na 1:1 gólem v poslední minutě nastaveného času.

Jablonecké rezervě přišli v reprezentační pauze vypomoci Hurtado, Suchan a Krulich. Trenér Vomáčka však postrádal zkušeného Vošahlíka a tak tým přivedl k zápasu s kapitánskou pásku teprve dvacetiletý Karban. „A kapitánem už i zůstane. Je to odchovanec a stoper a já mám rád, když je kapitánem právě stoper. Musí se z něj stát vůdčí osobnost týmu,“ zavelel kouč naší rezervy Benjamin Vomáčka.

Proti Spartaku Kolín se na první vážnější moment čekalo čtvrt hodiny, o první vzruch v pokutovém území se postaral střelou z úhlu do boční sítě Breda. Kolín zahrozil po půlhodině, Veselý se zjevil za naší obranou, pálil pohotově, ale brankář Kotlín dokázal jeho střelu vyrazit mimo své tyče! V závěru první půle měl navrch Jablonec, Krulich si druhým dotykem připravil míč do šance, jenže mířil o kousek vedle. Před poločasem ještě prověřil připravenost gólmana Tůmy Omon.

Jablonec začal lépe i druhé dějství, Hanzlíček v dobré pozici poslal míč hlavou těsně vedle. S Omonovým zakončením se vypořádal brankář Kolína. Udeřit mohli náhle z ničeho hosté, ale Šnajdr v dobré pozici přestřelil jablonecké břevno.

V 59. minutě Velich vyslal do šance Suchana, kterého v pokutovém území fauloval brankář Tůma a rozhodčí nařídil penaltu pro Jablonec. Brankář soupeře však svou chybu vzápětí napravil, když pokutový kop Krulichovi chytil! „Proměňování nás provází už delší dobu. Nemůžu se ale na nikoho zlobit. Kluci, co nám přišli pomoct, byli cítit a znát. To, že Krulda (Krulich) nedal penaltu, to se stává i lepším hráčům. Je to škoda, protože si myslím, že kdybychom vedli, tak jsme dnes zvítězili,“ odhadoval kouč Jablonce Vomáčka.

Záhy bylo pro domácí ještě hůř, nepřesný rozhodčí Švorc totiž vykouzlil u autové čáry standardku pro hosty. Jejich hráči míč rozehráli nakrátko a po následném centru Spěvák hlavou usměrnil míč k tyči jablonecké svatyně – 0:1!

Hosté se poté snažili rozkouskovat a pozdržet hru. Vyrovnat mohl Omon, ale míč v dobré pozici do branky nedostal. Jablonečtí se dočkali gólové radosti až ve třetí minutě avizovaného nastavení. Vyražený centrovaný míč hostujícím brankářem poslal Suchan znovu do ohně a nevysoký Breda hlavou do šibenice srovnal na 1:1!

Zejména protože Jablonec srovnal v poslední možný moment, bod ze zápasu bral náš trenér Benjamin Vomáčka. „Byl to takový náš klasický zápas. Na šance jsme jednoznačně vyhráli. Jenže dostaneme gól z nějakého nefaulu, kdy náš hráč vyhraje hlavu, rozhodčí mu dá kartu a pískne proti nám faul. Byla to vlastně jejich jediná šance, jediná standardka. Pak jsme se z toho trochu otřepávali, ale šli jsme za tím. Kluci bojovali až do konce a zaslouženě jsme vyrovnali. Bylo to v hodině dvanácté, takže je to zlatý bod,“ konstatoval náš lodivod.

Jablonec B prozatím ukořistil v šesti prvních kolech nového ročníku šest bodů. „Není to málo, není to ani moc. Ale potřebujeme bodovat doma. Nepovedl se nám první zápas s Mostem. Jinak kluci odváděli dobré výkony. Až na zápas v Ústí nad Labem, tam to také nebylo zlé, ale dostali jsme dva blbé góly. Ale zápasy s Živanicemi, v Liberci, nebo dneska, tam jsme byli lepší. Před sezonou přišlo dost nováčků, vytvořil se tým a parta. Jedeme dál,“ velí kouč Jablonce. Jeho družina se příští víkend opět představí doma na pažitu v Břízkách, kam tentokrát dorazí rezerva Hradce Králové.

FK Jablonec B – SK Sparta Kolín 1:1 (0:0)

Branky: 94. Breda – 66. Spěvák

Sestava FK Jablonec B: Kotlín – Malý, Karban, Hurtado, Hanzlíček (77. Romagnoli) – Omon, Suchan, Kubát, Breda – Velich, Krulich (67. Makanjuola)


Author Jan Bendl
Sdílet článek