Article image

Druhý ročník fotbalových kempů je za námi!

Vzhledem k velkému úspěchu Fotbalového kempu Jiřího Maška a Oldřicha Pařízka jsme tyto prázdniny uspořádali hned dva turnusy. 14 dní, 98 dětí, 10 trenérů, 1 ligový rozhodčí a 10 hráčů A týmu FK Jablonec. Ti všichni s námi zažili tuhle zběsilou fotbalovou jízdu a my bychom touto cestou chtěli ještě jednou všem poděkovat. V tomto článku si pojďme ještě jednou zavzpomínat na druhý turnus, který byl pro mladší ročníky 2018-2015.

Nejprve začněme jedním poznatkem a to, že pokud přemýšlíte, který týden bude nejteplejší z celých prázdnin, stačí se podívat na termín našeho fotbalového kempu a máte jasno. Týden, kdy proběhl náš druhý turnus opět (tak jako minulý rok), padaly teplotní rekordy, ale naštěstí nás i tento rok zachránilo koupaliště v Huti, ale hezky popořádku.

1. DEN

První den proběhl podobně jako u prvního turnusu. V 7:30 jsme se postupně začali scházet ve fotbalovém areálu v Zásadě. Po registraci si naši hráči šli vyzvednout své dresy, trenky a štulpny. V 8:00 to pak celé vypuklo. Nejprve se představili trenéři - Jiří Mašek, Oldřich Pařízek, Filip Skalický, Ondra Skalický, Martin Klement, Tomáš Tokár a poté děti. Následovalo rozdělení do 5 skupin. Nad vymýšlením názvu jsme se opět všichni nasmáli. Dovolte nám představit - FC Běh, FC Citronice, FC Inter Méďa, FC Borci a FC Neporazitelní. Dopoledne jsme pak zasvětili ,,fotbalu ulice", který mají naši hráči nejraději. Žádní trenéři, jen dvě brány, míč, dva týmy a pravidla určuje ten kdo má zrovna balón. Následoval oběd, o který se nám i tento týden starala restaurace Žižkův Vrch. Po obědě teploty začaly nabírat rekordních čísel a tak jsme se opět rozdělili do týmů, tak jak dopoledne a každý měl za úkol pro svůj tým vymyslet logo, dres a kopačky (pokud by někdo z rodičů měl zájem si umělecká díla vyzvednout, tak po předchozí domluvě je to možné na stadionu Střelnice). Zbylé odpoledne prvního dne jsme pak měli fotbalový trénink, kdy děti byly rozděleny dle ročníků do 4 skupin a pilovaly vedení balonů, střelbu a jemnou techniku.

2. DEN

Tento den byl nejvíce obávaný, protože slibovali opravdu vysoké teploty a doporučovali se vyvarovat fyzické aktivitě. To jsme samozřejmě nebrali na lehkou váhu, trénink jsme si dali pouze ten dopolední s pravidelnými pauzami na pokropení hadicí a po obědě jsme se autobusem vydali na koupaliště do Huti. Strávili jsme tam celé odpoledne. Někomu stačilo brouzdaliště a někdo opět s trenéry trénoval skoky do vody ve velkém bazénu. Na suchu pak nechyběla soutěž o nejlepší pantomimu fotbalových pojmů. Podmínkou bylo, aby se do předvádění zapojil celý tým, spolupráce je totiž pro fotbal a ostatní týmové sporty klíčová.

3. DEN

Středa znamenala jediné, půlka kempu je již za námi a stejně tak jako první turnus je to den, kdy se rozdávaly kapitánské pásky. Každý z trenérů (včetně gólmanů) vybral hráče o kterém byli přesvědčeni, že si pásku zaslouží. Nešlo o to být nejlepší, ale kritérií bylo mnohem víc - kdo jak maká, trénuje, poslouchá, jak se chová k ostatním spoluhráčům a tak dále. Nebylo to lehké rozhodování, ale trenéři nakonec vybrali tyto hráče/hráčky:

Martin Klement za gólmany vybral JUSTÝNKU ŠAFRÁNKOVOU.

Filip Skalický z kategorie nejmenších vybrala SAMA SEANA NEUMANNA.

Ondra Skalický za dalšího kapitána vybral LEA NECHVÍLA.

Trenér Denis Drahoš za bojovnost a zápal vybral DAVIDA LINHARTA.

Adam Pelta na závěr pak ocenil poslední kapitánskou páskou JARDU DIVIŠE.

Všem kapitánům ještě jednou moc gratulujeme!

Následoval dopolední trénink a pak velice oblíbená vědomostní hra v týmech RISKUJ!, kterou na plné čáře ovládli týmy FC Neporazitelní a FC Borci. Tyto týmy měly stejný počet bodů a tak následoval rozstřel, kdy úkolem bylo vyjmenovat co nejvíc hráčů A týmu FK Jablonec a celkovým vítězem se tak stali FC Borci. U hráčů A týmů ještě chvíli zůstaneme, protože s nimi naši hráči strávili celé odpoledne. Na druhý turnus dorazili - Martin Cedidla, Bienvenue Kanakimana, Oliver Velich a Jan Krob. Děti si s hráči prvně zahráli fotbálek, dále přišly na řadu penalty a následovala beseda s autogramiádou. Tato akce má vždy největší úspěch z celého kempu a ani pro tentokrát tomu nebylo jinak.

4. DEN

Ve čtvrtek jsme si dali trochu oddech od tropických veder a ráno nás přivítal ranní déšť, který postupně nabíral na intenzitě a nakonec nás vyhnal se schovat do pergoly. Pustili jsme si ale film FOTBAL vs. MUTANTI, ke kterému jsme si následně připravili zvídavé otázky. Film měl u dětí (i trenérů úspěch). Když se počasí umoudřilo, následoval tradiční ,,ronaldův" test a po obědě turnaj mezi všemi týmy.

5. DEN

Kemp se nám v pátek pomalu ale jistě chýlil ke konci. Páteční program je vždy jasný - dopoledne probíhá naše fotbalová ,,olympiáda" a po obědě se sejdeme již spolu s rodiči u každoročního fotbálku rodiče proti dětem a u slavnostního vyhlášení nejlepších hráčů. Ještě jednou gratulujeme všem oceněným kteří byli následující.

za ,,ronaldův" test

  1. Artem Kysil, William Lenner, Alex Nguyen, Antonín Šimůnek
  2. Filip Mareš, Mailo Malý, Jaroslav Diviš, Tomáš Hodúr
  3. David Linhart, Miroslav Lang, Vojtěch Velich, Max Pekár

za fotbalovou olympiádu

  1. David Linhart, Filip Ječný, Bartoloměj Schneider, Daniel Doubravský
  2. Artem Kysil, Mailo Malý, Jonáš Hanuš, Max Pekár
  3. Daris Hrustanovic, William Lenner, Matyáš Berka, Vojta Hýř

V celotýdenní hře se týmy umístily následovně

  1. FC Borci
  2. FC Neporazitelní
  3. FC Běh
  4. FC Inter méďa
  5. FC Citronice

Z gólmanů byl dále vybrán Michal Sedlmajer, který dostal podepsané brankářské rukavice Janem Hanušem.

Rovněž se oceňovali i statečné dívky - Justýnka Šafránková, Klára Hodboďová, Veronika Sehnalová a Rosie Worhington.

TOP hráčem celého kempu byl na závěr oceněn Artem Kysil.


Author Redakce
Sdílet článek