Article image

U19 si přivezla první extraligový bod z venku

První extraligový bod z venku přivezl z Opavy starší dorost FA Jablonce za remízu 1:1 (0:1), když o vedení z první půle přišel prakticky až po hodině hry.

Už ve druhé minutě nevyužil svou šanci Kostka, jemuž domácí gólman Kramář střelu chytil. V další minutě byl nepřesný Emanuel. V 6. minutě domácí Kožík pálil z dvaceti metrů, ale minul. Ve 13. minutě Emanuel od levé postranní čáry u středu hřiště pronikl zleva až do vápna, kde střelou po zemi k zadní tyči otevřel skóre zápasu. Po půlhodině vypálil z dálky domácí Matušínský, ale míč směr do branky hostů nenašel. V poslední minutě prvního poločasu stejný hráč pálil znovu a přesněji, ale Křáp mu střelu zneškodnil. V nastaveném čase mohl z vápna zvýšit náskok Kostka, ale nevyšlo to. Na druhé straně pak střet Křápa se soupeřem ve vápně byl posouzen jako nedovolený a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Vladař, který však branku přestřelil. V druhém poločase domácí zvýšili aktivitu ve snaze skóre zápasu alespoň srovnat. V 52. minutě se to z Pecvikova trestného kopu z pravé strany ještě nepodařilo, ale v 58. minutě z další standardní situace – rohového kopu ano. Na ten z levé strany u zadní tyče reagoval Hejhal a hlavou poslal míč do sítě. V dalším průběhu zápasu k vyloženým šancím a nebezpečným akcím na obou stranách už nedošlo. Kostkovu střelu chytil brankář, na opačné straně střelu Raaba Křáp vytěsnil nad branku a v poslední minutě Gerykova rána branku hostů minula.

SFC Opava – FA Jablonec 1:1 (0:1)

Sestava FA Jablonec U19: Křáp – Špringl (58.Klucký), Svatý M., Nazarov, Svatý K. (76.Duštíra) – Novotný, Hudák – Kostka, Vopat (68.Koňák), Emanuel – Senft (68.Sirůček)

Branka: 13.Emanuel

ŽK: 41.Hudák, 43.Kostka, 45+2.Křáp, 90+1.Novotný


Author Redakce
Sdílet článek