Article image

U17 v derby se Slovanem Liberec zvítězila 3:2

Mladší dorost U17 FA Jablonce zvítězil v derby utkání nad Slovanem Liberec 3:2 (3:1), když rozhodující branky padly už v prvním poločase.

První gól padl až po více než půlhodině a jejím autorem byl Pastorek, který hlavou usměrnil míč do sítě po rohu Huška z pravé strany. V 36. minutě se na malém vápně zjevil osamocený Januška a pohodlně skóre zápasu srovnal. Ale za tři minuty po závaru před libereckou brankou se nejlépe zorientoval Velechovský a zblízka poslal svůj tým znovu do vedení. Třetí branku Jablonce vsítil ve 43. minutě Sirůček krásnou střelou zpoza vápna do levého růžku. Po obrátce liberečtí zvýšili tlak na jabloneckou polovinu, ale střelecky neuspěli. Dvakrát pálili jen nad branku a 80. minutě se míč otřel o horní část břevna. V 84. minutě měl velkou šanci z úniku Antoš, který však namířil míč zleva těsně za zadní tyč. Vzápětí na druhé straně gólman Žižka zmařil šanci hostů po závaru před brankou. V nastaveném čase se neujala střela Lorence, ale ujala se šance hostů. V 93. minutě se sražený míč dostal k Jungwirthovi, který a zblízka upravil skóre na konečných 3:2 pro Jablonec.

FA Jablonec U17 – FC Slovan Liberec 3:2 (3:1)

Sestava FA Jablonec U17: Žižka – Kurpiewski, Špaček, Pastorek, Domácí – Velechovský – Polonskis (77.Antoš), Sirůček F. (66.Mader), Hušek (66.Šimon), Poledník (56.Bobrovnyk) – Šimek (77.Lorenc)

Branky: 32.Pastorek, 39.Velechovský, 43.Sirůček F.


Author Redakce
Sdílet článek