Article image

Dramatické derby mezi dorostem Jablonce a Liberce nakonec skončilo bezbrankovou remízou

Ve druhém kole dorostenecké extraligy na sebe narazily v derby utkání celky FA Jablonec a Slovanu Liberec. V rušném a dramatickém utkání se početná divácká kulisa branek nedočkala přesto, že šance k jejich dosažení na obou stranách byly. První půle o něco více patřila hostům a ta druhá zase více jabloneckým.

V 5. minutě uniklému Kostkovi zmařil šanci až gólman Zachariáš. Za dvě minuty Senftova rána branku přeletěla. V 10. minutě Filípkovu střelu po zemi k levé tyči Křáp odrazil na roh a po pár minutách střelu stejného hráče Křáp odrazil do pole. V 19. minutě hostující Dobeš po rohu zleva hlavou domácí branku přestřelil. Po trestném kopu Zelingra v 31. minutě míč z kopačky spoluhráče těsně minul levou tyč domácí branky. Střela z dálky Salicha v 39. minutě proletěla nad brankou. Na druhé straně ve 43. minutě Novotného přesnou střelu po zemi k levé tyči gólman Zachariáš v posledním okamžiku reflexivně vyrazil. Minutu před půlí po rohu hostů zprava míč z hlavy Podrazila proletěl za pravou tyčí mimo. Ve druhém poločase jablonečtí zvýšili aktivitu, vytvářeli so dobré akce, kterým však chybělo účinné zakončení. Jednak nepřesností střel nebo střely dokázali soupeři odrážet. V 60. minutě Hudákův trestný kop letěl nad branku. V 68. minutě Novotného nadějnou ránu brankář lapil. Jablonec měli sice herně navrch, ale největší šanci měli v 87. minutě hosté, když osamocený Steklý sám před Křápem neuspěl. V poslední minutě měli jablonečtí možnost ze standardní situace – rohového kopu, ale nevyužili ho.

FA Jablonec U19 – FC Slovan Liberec 0:0

Sestava FA Jablonec U19: Křáp – Špringl, Svatý M., Svatý K., Matoušek – Novotný – Kostka, Vopat (81.Koňák), Emanuel – Senft (81.Sirůček)

ŽK: 12.Špringl, 54.Svatý M., 82.Koňák


Author Redakce
Sdílet článek