Article image

Béčko na startu ČFL doma prohrálo 1:3 s Baníkem Most/Souš

Hráčům jablonecké rezervy nevyšlo úvodní mistrovské utkání třetí ligy. Na domácí půdě v Břízkách podlehli 1:3 Baníku Most/Souš 1:3. O jediný přesný zásah Jablonce se postaral snížením v druhém poločase Success.

Jablonečtí si uvědomovali, že Baník Most nebude na úvod snadným soupeřem, a to se hned i potvrzovalo. Hosté byli v Břízkách více na balonu, byli klidnější i zkušenější. Domácím vázla rozehrávka, hráči prohrávali osobní souboje a útočníkům se nedařilo udržet balon vepředu.

První poločas byl z jablonecké strany hodně ustrašený. Baník šel zaslouženě do vedení ve 36. minutě, kdy po třech odrazech vyplul za naší obranou hostující hráč, který předložil míč nekrytému Novotnému a ten svou šanci využil – 0:1.

Také druhý poločas se nesl v podobném duchu. Hosté byli dál přesnější a dokázali využít každé zaváhání domácích ke vstřelení branky. V 54. minutě hosté navýšili skore, když po autovém vhazování dva jablonečtí hráči netrefili balon a důrazný Novotný svým druhým gólem v zápase zvýšil na 0:2 pro Baník Most.

Jablonci se povedlo snížit na 1:2 v 58. minutě zásluhou aktivně hrajícího Successe Makanjuolu, kterého krásně vysunul Velich. Dál se Jabloneckým nedala upřít snaha o vyrovnání. Jablonec přitlačil soupeře, jenže v 72. minutě přišla triviální chyba, na které se podíleli hned tři hráči a hosté měli výhodu pokutového kopu, který suverénně zužitkoval hostující Šimeček na 1:3.

Hosté si poté už dvougólový náskok zkušeně uhlídali a z Jablonce si odvážejí tři body. Jablonec se v následujícím kole představí na půdě podobného soupeře – Chlumce nad Cidlinou.

FK Jablonec B – FK Baník Most/Souš 1:3 (0:1)

Branky: 58. Success - 36. a 54. Novotný, 72. Šimeček (z pen.)

Sestava FK Jablonec B: Mihelak - Malý E., Vošahlík, Hušek (84. Malý A.), Karban - Success, Kubát (73. Senft), Breda, Hanzlíček (54’Melka) - Velich (73. Čada), Simon (84. Emmanuel)


Author Jan Bendl
Sdílet článek