Article image

První turnus Fotbalového kemp Jiřího Maška a Oldřicha Pařízka byl odstartován

První ročník Fotbalového kempu Jiřího Maška a Oldřicha Pařízka sklidil veliký úspěch, a proto jsme se tento rok rozhodli uspořádat rovnou dva turnusy. První turnus pro starší děti (2012-2015) a druhý pro mladší ročníky (2015-2018).

První turnus už se nám pomalu ale jistě blíží do finále, proto si pojďme uplynulé dny stručně zrekapitulovat.

1. DEN (pondělí 5.8.)

Kemp jsme odstartovali v 8:00 ve fotbalovém areálu Zásada, kde se jako první představili trenéři. Na tento turnus se sešli opravdu v hojném počtu: Jiří Mašek (FA Jablonec), Oldřich Pařízek (FA Jablonec), Adam Pelta (FC Pěnčín), Tomáš Tokár (FC Pěnčín), Tomáš Novák (FA Jablonec, Kokonín-Rádlo), Martin Klement (FA Jablonec), Denis Drahoš (FC Pěnčín). Následně se představil každý z hráčů. Zajímalo nás to nejdůležitější: jméno, příjmení, klub za který hrají, oblíbený klub a hráč a samozřejmě nechybělo ani oblíbené jídlo. Trenéři si následně vybrali kapitány, kteří si zvolili svůj tým. Poté je čekal trochu oříšek v podobě vymýšlení názvu pro svůj týmu. Nakonec s lehkou pomocí od trenérů máme týmy: Žůžoví panteři, Jizerskohorské legendy, Nelčini šílencí a Zásadští koně. Program dále tvořila tréninková jednotka na 2 hodiny, kdy se jednotlivci rozdělili do 4 týmů a základem tréninku byla individuální činnost jednotlivce. Trénink byl zaměřen na jemnou techniku a na přihrávkové cvičení. Gólmani měli svojí skupinu a trénovali výstavbu od brankáře.

Odpolední blok jsme odstartovali jednou z poznávacích her a následoval opět trénink ve skupinách. Tentokrát se zaměřením na situaci 1v1 a zakončení na brankáře.

2. DEN (úterý 6.8.)

Nohy hráčů byly po pondělní náloži lehce namožené, tak jsme zvolili poněkud poklidnější úterní rozjezd v podobě vymýšlení a následného kreslení loga pro svůj tým. U mnohých hráčů jsme objevili skrytý talent a nestačili jsme zírat na ta veledíla! Kluky jsme odměnili svačinou a šlo se opět makat na trénink, který byl věnován především zpracování a vedení balónu. Nechyběli ale ani fotbalové piškvorky a rovněž gólmani měli svůj trénink. Před obědem jsme si pak zahráli všemi dobře známý fotbalgolf.

Po vydatném obědě, který nám každý den zajišťuje restaurace Žižkův vrch, následovalo všemi velice oblíbené společné focení, které jsme k našemu údivu zvládli velice rychle a výsledek můžete posoudit sami ve fotogalerii níže v článku. Poté už dorazila naše návštěva kterou byl ligový rozhodčí Michael Kvítek, který hodinu v kuse odpovídal na zvídavé otázky našim svěřencům. Beseda měla obrovský úspěch. Nejlepší dotaz byl následně samozřejmě odměněn. Zbylé odpoledne se pak již neslo opět v duchu tréninku.

A jak kemp zatím hodnotí naši trenéři?

Výkon brankářů zhodnotil jejich trenér Olda Pařízek.

,,Parta kluků v rukavicích se vytvořila parádní, jeden druhému je zdravě konkurenci, která každému z nich pomáhá se zlepšovat, ať už speciálním brankářským tréninkem, tak i cvičeními v součinnosti s hráči. Jen tak dál!"

Za trenéry hráčů to pak velice hezky shrnul Tomáš Novák.

,,Trénuji mladou a energickou skupinku fotbalistů a fotbalistek, kteří vynikají svou trpělivostí, učenlivostí a zarputilostí. Tyto holky a kluci se nebojí žádné výzvy a jsou odhodláni neustále se zdokonalovat a učit novým dovednostem. Jejich nasazení a vášeň pro fotbal je inspirující pro všechny ostatní hráče i trenéry."



Author Redakce
Sdílet článek