Article image

Dominik Hollý: S novým trenérem přišel nový impuls

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
2:0
Chance Liga, 1. kolo so 20. 7. 2024, 14:30
Reportáž

První gól nové sezony vstřelil jablonecký záložník Dominik Hollý. Jeho branka položila základy k výhře 2:0 nad účastníkem Konferenční ligy z Mladé Boleslavi.

Jaký byl první zápas sezony?

První poločas jsme dali první gól, což bylo velmi důležité. Padla tam červená karta, která nám taky pomohla. V začátku druhého poločasu jsme trochu zaspali, ale pak nám pomohla druhá červená. Ale hráli jsme jinak výborně a zaslouženě vyhráli.

Tvůj gól padl po nacvičené akci?

Ano. Vakho (Tchanturishvili) dostal míč do křídla. Dal dlouhý balon, já šel do prostoru a dal gól. Nacvičené to bylo, zkoušíme to na tréninku. Za gól jsem velmi rád a Vahkovi děkuju za asistenci.

V 71. minutě se u postranní čáry po tobě ohnal Marek Suchý, ale vyvázl jen se žlutou kartou. Nebyl už to zákrok rovnou na červenou?

Byli jsme tam spolu v souboji na tělo a já jsem ho vyhrál. Byl jsem před ním a viděl jsem, jak mě trefil mezi nohy. Padl jsem a bylo na rozhodčím, jestli bude červená nebo žlutá. Ale sudí se rozhodl pro žlutou.

Suchý přesto dostal vzápětí druhou žlutou kartu za loket ve tváři útočníka Schánělce. Byl to další rozhodující moment zápasu?

Určitě nám jeho vyloučení pomohlo. Byli jsme na míči, kvalitně jsme si dokázali přihrát a přidali jsme pak druhý gól.

Jak důležitá je výhra na úvod ligy?

Minulou sezonu jsme nevyhrávali a teď jsme se vzchopili. Výhra 2:0 určitě potěší. Ale čeká nás další důležitý zápas v Ostravě. Budeme se na něj připravovat celý týden a doufám, že i tam vyhrajeme.

Co přinesl nový kouč a jak vnímáš proměnu Jablonce?

S novým trenérem přišel nový impuls. Snažíme se hrát více fotbal. Dnes jsme dali dva góly a zahodili ještě hodně šancí. Musíme v tom ale pokračovat, nesmíme usnout na vavřínech.

V kabině máte jednu novinku, s kterou přišli sami hráči. O co přesně jde?

Ano jde o porcelánové jablko, které dostává nejlepší hráč na hřišti. Dnes ho dostal Vakho, protože dal na hřišti gól a přihrávku, takže jsme si zvolili jeho. Cena mu patří zaslouženě.


Author Jan Bendl
Sdílet článek