Article image

Jablonec odstartoval výhrou 2:0, Boleslav dohrávala v devíti

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
2:0
Chance Liga, 1. kolo so 20. 7. 2024, 14:30
Reportáž

Náš nový tým dosáhl na úvod soutěže výhry 2:0 nad Mladou Boleslaví, o naše góly se postarali Hollý a Tchanturishvili. Středočeši dohrávali na Střelnici bez dvou vyloučených hráčů.

V úvodním kole nového ligového ročníku Chance Ligy chyběli novému kouči Jablonce zranění Černák, Chramosta a Hurtado, karetní trest si odpykával útočník Puškáč. Od prvních minut dostali příležitost nováčci - Beran, Cedidla a Schánělec.

V jabloneckém dresu si proti Mladé Boleslavi připsali jubilejní ligové starty Martinec 100 a Vakho Tchanturishvili rovných 150 zápasů. Mužstvo přivedl na trávník nový kapitán Tekijaški.

V dresu soupeře v létě prodloužil smlouvu matador Matějovský a právě hostující kapitán byl prvním, kdo vyzkoušel pozornost brankáře Hanuše, který ale stačil jeho ránu vyboxovat. Jablonec odpověděl zakončením Alegueho, jeho střela ale mířila jen do středu branky. Domácí příznivci se poté zlobili na podivný souboj útočníka Schánělce s posledním obráncem Suchým, který ale hlavní sudí Radina bez povšimnutí. Hlavní arbitr po čtvrthodině hry ocenil jen žlutou kartou nevybíravý skluz na středopolaře Nebylu.

Další příležitost hostů vypracoval opět kapitán Matějovský, u brankové čáry přelstil naše obránce a pak naservíroval míč Sakalovi, ten naštěstí neměl dobře seřízená mířidla. Na nervy jabloneckých příznivců poté zabrnkal brankář Hanuš, kterému málem nevyšla klička na Pulkraba a dal tak vzpomenout na podobný kiks z loňské sezony.

Po půlhodině hry už se ale na Střelnici měnilo skore. Nebyla nejdříve v zakončení nastřelil jednoho z hráčů soupeře, Jablonec ale dál přes Berana pokračoval v akci, z pravé strany poslal střílený balon na malé vápno Tchanturishvili a Hollý z malého vápna bombou málem protrhl síť – 1:0!

Ve zbytku první půle napálil odražený balon úsměvně směrem ke světelné tabuli Beran a v závěru poločasu hlavičkoval Martinec do prostoru, kde stál brankář Trmal. V pětiminutovém nastavení prvního poločasu se však udála další důležitá věc. Přímo před zraky rozhodčího Radiny fauloval na středu hřiště Tchanturishviliho Sakala a mladoboleslavský hráč už tentokrát druhé žluté kartě neutekl a putoval předčasně do sprch.

Jablonec měl celý druhý poločas výhodu jednoho muže v poli, ale bezhlavě se do útoku nehnal. Zakončení Polidara scházela potřebná razance. Po brejku Alegueho a centru Berana těsně nedosáhl na balon Schánělec.

Jinak ale Boleslav i v deseti Jablonec zlobila. Střídající Kušej si to namířil přímo na branku a po delší době vyzkoušel Hanušovu pozornost. Hodně vzruchu přinesla až 72. minuta. Suchý nejdříve přímo před zraky střídaček viděl za faul kolíky dopředu na Hollého jen žlutou kartu! Emoce sotva utichly, když o minutu později Suchý vytasil loket do tváře Schánělce a po druhé žluté kartě mířil také on do kabin!

V devíti už fotbalisté z města automobilů na zvrat neměli. Deset minut před koncem poslal střídající Souček míč přesně proti noze Tchanturishviliho, který krásnou střelou do horního růžku vystřelil Jablonci gól na 2:0!

Tchanturishvili hrající jubilejní 150. ligový zápas poté krásnou přihrávkou vysunul nabíhajícího Schánělce, jenže toho klamal první dotek tak, aby pokračoval v samostatném úniku na brankáře. Brejkové situace v závěru volaly po dalších gólech, ale do zdárného konce je nedotáhl Kanakimana ani Schánělec. Trmal se tak musel předvést alespoň proti ráně Tchanturishviliho. V nastaveném čase vlétl mezi stopery Boleslavi znovu Kanakimana, ale míč poslal těsně vedle branky Středočechů.

Mladá Boleslav sice neprohrála žádný z letních přípravných duelů, v úvodním kole Chance Ligy ale prohrála v Jablonci.



Author Jan Bendl
Sdílet článek