Article image

Nebyla: Zápasy jako s Osijekem nás můžou posouvat dál

Team logo Team logo
FK Jablonec NK Osijek
0:1
Přípravná utkání, přát. st 3. 7. 2024, 18:00
Reportáž

Jeho hostování z chorvatského klubu NK Istra do Jablonce se letos v létě změnilo v přestup. Záložník Sebastian Nebyla hodnotí včerejší přípravný duel s Osijekem, který zná již ze svého předchozího působiště.

S chorvatským Osijekem jsme prohráli 0:1. Jaký to byl podle tvého mínění zápas a jak se nám v něm dařilo?

Každým zápasem to je lepší a lepší. Chceme do hry zabudovat už věci, které trénujeme. Myslím si, že proti Chorvatům jsme odehráli slušný zápas, soupeř to byl velmi dobrý. Takové zápasy nás můžou jen posouvat dál a dál. Jasně, že chceme vyhrávat, ale věřím, že si to necháváme na ligu. Ještě sehrajeme dva přípravné zápasy. Chceme se chytit před ligou a naladit na vítěznou vlnu.

Odehrál jsi celých devadesát minut. Bylo cítit, že jsme po těžší fyzické zátěži v prvních zápasech už pohyblivější?

Určitě ano. Máme kvalitní tréninky ve vysokém tempu. Měli jsme běhy, které nám teď pomáhají po fyzické stránce. Z tohoto pohledu to bylo určitě lepší. Myslím si, že když budeme v tréninku pokračovat dál v takové intenzitě, tak nám to může jen pomoct.

NK Osijek pro tebe asi nebyl úplně neznámý soupeř, protože jsi v chorvatské lize nedávno působil.

Přibližně jsem věděl, jakou mají kvalitu. Odehrál jsem proti nim dva zápasy a paradoxně můj jediný gól v chorvatské lize jsem vstřelil právě jim. Vím, že Osijek je kvalitní mužstvo, které i letos bude hrát Konferenční ligu. I proto jsem se na ten přípravný zápas těšil. Očekával jsem kvalitní zápas s hodně souboji, protože chorvatská liga je hodně soubojová. Oni jsou hodně kvalitní na míči. Ale překvapili mě, jak dobře presovali a po každé ztrátě balonu se rychle míč snažili dostat zpět.

Mrzí o to víc, že jsme zápas nakonec ztratili v závěru?

My chceme každý zápas vyhrát. Gól deset minut před koncem je určitě negativní. Ale když se na to podívám celkově, tak jsme je do moc šancí nepouštěli. My se však jako tým musíme dostávat do více příležitostí a být v nich efektivní.


Author Jan Bendl
Sdílet článek