Article image

Miloš Kratochvíl během soustředění mění působiště

Záložník Miloš Kratochvíl, jeden z nejdéle sloužících hráčů v klubu, po šesti letech nakonec opustí Jablonec. Během přípravného období pokračovala jednání a vedení klubu se rozhodlo vyhovět Milošovi, aby mohl změnit klub.

„S Milošem Kratochvílem jsme byli domluvení, že bude pokračovat v Jablonci, ale jednání o možném přestupu probíhala i během soustředění. Nakonec došlo ke shodě a Miloš Kratochvíl v úterý po obědě odcestoval z herního soustředění, aby se mohl dokončit jeho přestup,“ říká k nastalé situaci mluvčí klubu Martin Bergman.

"Je teď pro mě těžký mluvit, před chvílí jsem se loučil s klukama. Mám v sobě teď hodně emocí a teď je to tak, že mě to strašně mrzí, kluci a kabina mi budou chybět. Jablonec mě hodně naučil. Když jsem šel do Jablonce, nečekal jsem, že z toho vznikne tohle. Přišel jsem do týmu, kde se hrály poháry, byl jsem mladý kluk. Vůbec jsem od toho nečekal, co z toho bylo. Když přeskočím na konec, tak poslední sezónu hraješ jako kapitán a vedeš takové mužstvo, do kterého jsi přicházel jako mlaďas. Předtím evropské poháry. Teď se nám poslední roky úplně nedařilo. Chybělo nám i trochu toho štěstí. Doufám, že se klukům štěstí vrátí a zkusí navázat na to, co tady bylo těch pár let zpět. Nechci teď říkat, že když jsme hráli skupinu o záchranu, tak teď hned budou poháry, to je hrozně těžký. Ale strašně bych to klukům přál, aby to taky zažili, pro některé hráče by to bylo poprvé a budu jim hrozně fandit," vzpomíná Miloš Kratochvíl, který odpovídal na otázku jen krátce po loučení s hráči a realizačním týmem.

„Miloš tu byl šest let, odvedl tu kus práce a za to mu děkujeme. Měli jsme domluvu, že v případě nabídky klub nebude bránit v přestupu. Není to v ideální čas, ale na soustředění v Itálii brzy přivítáme i nové tváře,“ komentuje odchod Miloš Kratochvíla Miroslav Pelta.

Do Jablonce nad Nisou přišel Kratochvíl v sezóně 2018/2019 z Plzně. Připsal si starty nejen v lize a domácím poháru, ale také na evropské scéně v soutěžích UEFA. V sezóně 2023/2024 zažil Kratochvíl nejgólovější ročník, když si připsal sedm branek a přidal jednu asistenci. Miloš Kratochvíl v uplynulém ročníku patřil k důležitým hráčům a naskočil do 31 zápasů ve FORTUNA:LIZE.

V soutěžích UEFA nastoupil k 15 zápasům, nejvíce jich odehrál v sezóně 2021/2022, kdy jsme se přes Žilinu probojovali do základní skupiny Evropské konferenční ligy UEFA. Dva góly v play off vstřelil právě Žilině, po jedné trefě přidal do sítě Alkmaaru a Randers.

Miloši, děkujeme za krásné roky v Jablonci! Přejeme ti hodně štěstí v novém angažmá!


Author Redakce
Sdílet článek