Article image

Jablonec prohrál v Itálii s rumunským Botosani 2:3

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Botosani
2:3
Přípravná utkání, přát. ne 30. 6. 2024, 17:00
Reportáž

V prvním testu na herním soustředění v Itálii podlehl náš Jablonec prvoligovému rumunskému týmu AFC Botosani. O obě naše branky se postaral nový útočník David Puškáč prudkými hlavičkami.

Na první branku se v Itálii čekalo do 13. minuty, to Jablonec dobře rozehrál rohový kop a útočník Puškáč prudkou hlavičkou poslal náš tým do vedení 1:0!

Rumuni mohli vyrovnat o pět minut později, ale Miron z vápna ve výhodné pozici přestřelil jabloneckou branku. Ve 20. minutě už se ale soupeři povedlo srovnat skore, střelu Dicana tečoval před naším brankářem do sítě Tiganasu na 1:1.

Skore se brzy mohlo měnit znovu. Ale Nebylovu střelu vyrazil brankář před sebe a dobíhající útočník Puškáč nedokázal zblízka dostat míč za zády brankáře. Prakticky z protiútoku zahrozili i Rumuni, křížná střela Chica se naštěstí mezi Fendrychovy tyče nevešla.

Po půlhodině hry dostal dobrý balon do běhu Mailat a pohotově si poradil i s vybíhajícím brankářem Fendrichem, kterého pokořil chytrým lobem – 1:2.

Posledních dvacet minut první půle se dohrávalo za silného deště a náš soupeř měl šance, Tiganasovu střelu stačil Fendrich vytěsnit na roh a Mitrov mířil těsně nad břevno.

Jablonec mohl v závěru poločasu srovnat po pěkné kombinační akci, kterou zakončoval Polidar, ale gólman Pap vytáhl skvělý zákrok! Vyrovnat se našim barvám povedlo až ve 42. minutě, dobrý centr z pravé strany poslal do vápna Kanakimana a Puškáč další prudkou hlavičkou srovnal na poločasových 2:2!

Brzy po změně stran musel pro zranění střídat střelec našich dvou branek David Puškáč. Soupeř si mohl znovu vzít vedení hned zpátky, ale míč z brankové čáry dokázal ve skluzu vykopnout Martinec! V druhém poločase po prostřídání ubylo šancí i zajímavých momentů. Za zmínku už stojí jen dvě. Martincova hlavička po rohovém kopu, která šla ale vysoko nad. A rozhodující gólový moment Botosani, který se zrodil čtvrt hodiny před koncem přípravného zápasu. Adams si poradil s naší obranou a prošel až do vápna, odkud prostřelil Fendricha a rozhodl o naší porážce 2:3.

Trenér Luboš Kozel okomentoval prohru následujícími slovy. „Zápas nám toho dost ukázal. Soupeř byl velmi nepříjemný, jeho rychlí hráči vepředu nám dělali problémy. První půle měla i přes velký slejvák kvalitu, remíza po něm byla zasloužená. Bohužel, v začátku druhé půle se nám zranil David Puškáč od té chvíle jsme ztratili sílu v ofenzívě. Zároveň jsme udělali dvě obrovské chyby v rozehrávce a jedna z nich skončila rozhodujícím gólem. Je to zbytečná porážka. V této fázi ještě není výsledek ještě tak rozhodující. Ale takových chyb se musíme vyvarovat. Něco zkoušíme, hrajeme jinak než to mužstvo bylo asi zvyklé. Takže tam nějaké porodní bolesti jsou,“ řekl po skončení přípravného duelu v Itáli náš lodivod.

FK Jablonec – AFC Botosani 2:3 (2:2)

Branky: 13. a 42. Puškáč – 20. Tiganasu, 30. Mailat, 75. Adams

Sestava FK Jablonec 1. poločas: Fendrich – Cedidla, Tekijaški, Štěpánek – Souček, Beran, Nebyla, Hollý, Polidar – Kanakimana, Puškáč

Sestava FK Jablonec 2. poločas: Fendrich – Slávik, Štěpánek (71. Souček), Martinec, Hurtado – Alegue, Beran (71. Hollý), Nebyla (61. Kratochvíl), Tchanturishvili – Puškáč (48. Velich), Fortelný


Author Jan Bendl
Sdílet článek