Article image

Novic Michal Beran po přestupu: Líbil se mi projekt pana Pelty

Team logo Team logo
SK Benátky n. J. FK Jablonec
0:3
Přípravná utkání, přát. pá 21. 6. 2024, 17:30
Reportáž

Další jablonecká posila Michal Beran dostal příležitost hned po svém pátečním přestupu v přípravném utkání s Benátkami nad Jizerou.

Jaký byl první přípravný zápas, do kterého jsi naskočil po poločase?

Na začátek to byl dobrý zápas. Pro mě je to vlastně první den přípravy v Jablonci, takže jsem rád, že jsem hned mohl nastoupit. Vyhráli jsme, byla to povinnost. Ale za každé vítězství jsme rádi. Doufám, že se tak bude dařit i dál, celou přípravu i sezonu.

Jak se cítíš v novém týmu?

Zatím super. Pocity mám jen výborné. Všichni mě hezky přivítali. Těšil jsem se sem, protože tu hodně lidí znám.

Jak se rodil tvůj přestup do Jablonce? Prý jsi měl původně namířeno do zahraničí.

První kontakt přišel asi dva měsíce zpátky. Panu Peltovi jsem tehdy řekl, že chci odejít do zahraničí. Což vyšlo tak na půl. Podepsal jsem smlouvu v Polsku, ale ten klub sestoupil. Takže se ta smlouva zrušila. Pan Pelta se potom ozval znovu a musím říct, že co mi tady nabídnul za zázemí a za všechno, tak jsem neváhal ani chvíli. Ten jeho projekt, který mi naznačil, se mi líbil už od začátku. Pak už nebylo co řešit.

Jak těžké bylo dostat se do ligy?

Cesta to byla dlouhá. Hrozně mi pomohl Liberec, který mě dostal do první ligy. Pak jsem šel do Slavie. Prostě se to takhle vyvinulo. Teď jsem v Jablonci a udělám pro něj cokoliv, aby se týmu dařilo. Abychom se posunuli herně, výsledkově a byli úspěšní.

Z angažmá ve Slavii si hlavu nelámeš?

Ve Slavii to bylo těžké. Přicházel jsem tam a doufal jsem, že se to vyvine jinak. Ale nedá se nic dělat. Prostě to tak asi mělo být. Teď musím podávat co nejlepší výkony v Jablonci a uvidíme co bude dál.

Po Liberci jsi tentokrát v Jablonci. Vnímáš rivalitu mezi těmito celky?

Určitě. I dneska jsem jí trochu pocítil (na sociálních sítích) po svém přestupu. Ani jsem to tolik nečekal. V Jablonci jsem spokojený hned od prvního dne. Těším se, co bude. Liberec už byl, teď Jablonec.

V jakém smyslu jsi to pocítil?

Pár štiplavých komentářů mi po přestupu přišlo. Ale to k tomu asi patří, s tím se nedá nic dělat.

Co očekáváš od svého působení na Střelnici?

Očekávám další posun v mojí kariéře. Nějaké starty už mám. Ale teprve jsem se dostával do toho, abych se stal prvoligovým hráčem. Doufám, že teď už opravdu jsem, a když na to budu mít, můžu hrát každý zápas. Budu se snažit pomáhat týmu co to půjde.


Author Jan Bendl
Sdílet článek