Article image

David Puškáč je hráčem Jablonce!

Útočník David Puškáč se stal hráčem Jablonce, když na sever Čech přišel po konci smlouvy v Bohemians Praha 1905. Vítej v Jablonci, Davide!

David Puškáč pochází z Karviné, jeho další fotbalové kroky vedly do mládeže Olomouce, pak v dospělém fotbale hájil barvy Karviné, prošel několik hostování a zakotvil v ligové Opavě, odkud pak zamířil do Bohemians Praha 1905. V Bohemians působil od sezóny 2018/2019 a připsal si 123 startů v zelenobílém dresu, ve kterých nastřílel 25 gólů a přidal 10 asistencí. Teď zamířil do Jablonce, kde ho čeká nová výzva, nová kabina a noví spoluhráči.

"Pět a půl let jsem byl v Bohemce a cítil jsem, že potřebuji nový impulz a změnit prostředí. Nabídka, co přišla z Jablonce, byla pro mě zajímavá a udělal jsem tento krok," říká zkušený útočník David Puškáč, který bude v Jablonci nosit dres s číslem 24.


V pondělí s týmem absolvoval kondiční testy na FTVS a od úterý se zabydluje v Jablonci a na stadionu Střelnice. "První dojmy jsou velice pozitivní, zázemí je na slušné úrovni. Je těžké po dvou dnech tady říkat, jak je kabina super a to všechno okolo, ale musím říct, že se tu cítím velmi dobře a mám pocit, že mě kluci berou. Tím, jak je to menší město, je to takové rodinné. Bylo to teď hektické období i pro mě, loučil jsem se s Bohemkou po pěti a půl letech, vryla se mi pod kůži, vytvořil jsem si tam vztahy a člověk na to nemůže jen tak zapomenout. Nebylo to jednoduché, ale potřeboval jsem novou výzvu," říká David Puškáč, který s týmem od úterý naplno ladí formu v letní přípravě na severu Čech.

Do Jablonce se David Puškáč přichází porvat o místo v sestavě a líbí se mu herní styl, který preferuje trenér Luboš Kozel. "Máme mladého, moderního trenéra, který se vyznačuje tím, že chce hrát fotbal, řeší výstavbu hry, ať má hra modernější parametry. To se mi také líbí a v takovém systému se cítím dobře. Mám radši herní styl než nakopávanější styl. Doufám, že se trenérovi budu do systému hodit a výkony si řeknu o místo v sestavě," zamýšlí se David Puškáč.


Profil Davida Puškáče

Post: útočník

Narozen: 14. 5. 1993

Výška: 191 cm

Váha: 87 kg

Preferovaná noha: levá

Zápasy/góly/asistence v lize: 134/27/10


Author Redakce
Sdílet článek