Article image

Tomáš Hübschman se připravuje na novou roli!

Od sezóny 2014/2015 byl Tomáš Hübschman nedílnou součástí kabiny FK Jablonec. Vítěz Poháru UEFA a bronzový účastník EURO 2004 se začíná připravovat na novou roli ve fotbalovém prostředí.

„Tomáš Hübschman se v pondělí sešel s Miroslavem Peltou a probírali spolu situaci na nadcházející sezónu. Došli k závěru, že se hráčská smlouva prodlužovat nebude, ale spolupráce na sportovní úrovni bude pokračovat. Pouto mezi klubem, Tomášem a panem Peltou je natolik silné, že jej nelze přerušit,“ komentuje výsledek jednání mluvčí klubu Martin Bergman.

Tomáš Hübschman se formálně přesouvá do sportovní agentury Pro Star Agency jako fotbalový agent, ale zároveň bude úzce spojen s Jabloncem ve sportovním úseku.

„Je to deset let, není to jeden rok a konec. Tomáš tady zanechal nesmazatelnou stopu jako hráč a velká osobnost. Teď se bude etablovat v nové roli, blízké sportovnímu řízení klubu a reprezentativní úrovni. Tomáš nebude v Jablonci pokračovat jako hráč, ale spolupráce pokračuje,“ říká Miroslav Pelta, který Tomáše Hübschmana přivedl do Jablonce před soutěžním ročníkem 2014/2015, kdy se v Jablonci tvořila nová fotbalová éra.

„Roky v Jablonci utekly jak voda, zažili jsme krásné časy, dvakrát jsme hráli v základní skupině evropské klubové soutěže, dostali jsme se několikrát do nejlepší trojky, hráli několik finále českého poháru. Byly to krásné časy, ale ten čas nejde zastavit. Teď pro mě přichází nová výzva, kdy budu předávat své zkušenosti mladším hráčům, aby mohli zažít úspěšnou a dlouhou kariéru. Jsem také rád, že jsme s panem Peltou našli společnou řeč jak v roce 2014, kdy jsem odcházel z Šachtaru Doněck, tak teď při mé nové roli ve fotbalovém prostředí,“ říká držitel 365 startů v české lize, autor 6 branek a 10 asistencí Tomáš Hübschman.

V soutěžích UEFA odehrál Tomáš Hübschman v Doněcku, Spartě a Jablonci 130 zápasů a má na kontě 5 branek. Za reprezentační A tým si připsal Tomáš Hübschman 58 startů a jednou dokonce skóroval.

Svou ligovou kariéru Tomáš Hübschman započal v Jablonci, kde v sezóně 2000/2001 hostoval ze Sparty. Hned ve svém prvním startu na Bohemce mohl vstřelit svůj první ligový gól, ale v závěru zápasu nemířil přesně. Tento zápas však nastartoval úžasnou kariéru úžasného člověka.

Spojení Jablonce s Tomášem Hübschmanem nekončí, ale začínáme tvořit něco nového! Formální uzavření hráčského působení Tomáše Hübschmana bude v průběhu sezóny na Střelnici, kdy poděkujeme legendě Jablonce a celého českého fotbalu!


Author Redakce
Sdílet článek