Article image

U19 ve druhém poločase zápas otočila a zvítězila 2:1

V poslední venkovním utkání soutěže zvítězil dorost U19 FA Jablonce na půdě Příbrami 2:1 (0:1). Domácí tým měl v případě výhry ještě možnost zachránit se v soutěži, a proto se vrhl do zápasu s velkou vervou, brzy šel do vedení, ale i přes vyložené šance další gól nepřidal. Naopak jablonečtí ve druhém poločase dvěma trefami po standardkách skóre zápasu otočili.

V první minutě po průniku soupeře do vápna fauloval Marek Svatý a z nařízené penalty skóre otevřel Čajko. Ve 13. minutě pálil pod břevno Lojín a Bureš ránu vytěsnil nad branku. Na druhé straně až v 17. minutě z dálky vypálil Novotný a domácí gólman Melzoch míč srazil také na roh. V 28. minutě Kubínův trestný kop zleva odrazil soupeř u zadní tyče na další roh. V 50. minutě se dvakrát vyznamenal Bureš, když zabránil ve skórování uniklému Čadkovi, aby vzápětí stejnému soupeři odrazil další tutovku. V 55. minutě Vopatova rána skončila v rukavicích brankáře. Vyrovnání přišlo v 57. minutě. Od levé postranní čáry z trestného kopu vypálil Kubín, míč se odrazil od břevna k Sirůčkovi, který přes klubko hráčů namířil dorážku do sítě. Další trestný kop Kubína v 59. minutě se odrazil od pravé tyče mimo. V 61. minutě se ocitl sám před Burešem Roušar, ale jabloneckého gólmana nepřekonal. Ten mu střelu po zemi nohou odrazil. V 73. minutě zahrával Kubín rohový kop z levé strany, míče se dostal ve vápně k Bjačkovi, který ho po zemi poslal k levé tyči do branky. V další minutě nevyužil Kubín špatnou rozehrávku brankáře, který ale svou chybu hned napravil, když Kubínovu střelu do levého růžku odrazil na roh. V nastaveném čase zahrávali domácí rohový kop a pomoci jim šel i gólman, ale i s ním neuspěli.

1.FK Příbram – FA Jablonec 1:2 (1:0)

Sestava U19: Bureš – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K. – Novotný (62. Melka) – Čada (46. Holý), Vopat (73. Svoboda), Kubín, Matoušek (62.Koňák) – Sirůček (62. Malý)

Branky: 57.Sirůček, 73.Bjaček

ŽK: 1.Svatý M., 80.Kubín


Author Redakce
Sdílet článek