Article image

U19 postoupila do ligy dorostu!

Dorost U19 FA Jablonec přesvědčivě zvítězil v utkání 33. kola České ligy nad RMSK Cidlina 8:2 (5:1) a vzhledem k remíze největšího konkurenta v boji o čelo tabulky je jasné, že před závěrečnými dvěma koly soutěže bude FA Jablonec hrát v příští sezóně po dlouhých deseti letech nejvyšší dorosteneckou soutěž – I. celostátní ligu dorostu.

První šanci zápasu měli hosté, ale střelu Petra Kotlín chytil. V 10. minutě zahrával Kubín trestný kop z pravé strany a před brankou ho Malý usměrnil hlavou poprvé do sítě. V 17. minutě zakončoval Kubín gólem kombinační akci Vopata, Gašiho a Malého – 2:0. V 26. minutě uspěli i hosté, když za domácí obranu pronikl Malina a podél brankáře Kotlína poslal míč do sítě. V 34. minutě Gašiho střelu rukou odrazil Fanta a po červené kartě šel ven. Pokutový kop pak bezpečně proměnil Marek Svatý. Hned z rozehrávky získali jablonečtí míč a z akce Weraniho a Gašiho dal Malý čtvrtý gól. Ve 43. minutě střelu Kubína gólman Průcha srazil na roh. Ten rozehrál z pravé strany Gaši a ve vápně se hlavou prosadil Werani – 5:1. Ve 49. minutě se gólově prosadil Gaši po vysunutí z obranu Matouškem. V 53. minutě podruhé skóroval Werani, když využil zpětnou přihrávku Gašiho od levé brankové čáry. Za čtyři minuty padla osmá branka z podobné situace jako ta předchozí akorát s tím rozdílem, že přihrával Werani a zakončoval Gaši. Další šance už domácí nevyužili, konkrétně bombu Kubína nebo unik Čady. Naopak z ojedinělé akce hostí v 75. minutě dal svůj druhý gól Malina.

FA Jablonec – RMSK Cidlina 8:2 (5:1)

Sestava: Kotlín – Špringl, Svatý M., Svatý K. (67.Bjaček), Matoušek – Melka – Gaši (58.Čada), Vopat (67.Koňák), Kubín, Werani – Malý (58.Sirůček)

Branky: 10. a 35.Malý, 43. a 53.Werani, 49.a 57.Gaši, 34.Svatý M. z pen., 17.Kubín


Author Redakce
Sdílet článek