Article image

U19 zaslouženě vyhrála nad soupeřem z Plzně 2:1

Dorost U19 FA Jablonce ve vloženém utkání 38. kola České ligy zvítězil v Plzni nad B týmem tamní Viktorky 2:1 (1:0). Jablonečtí byli herně lepším týmem a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Domácí však gólem v závěru zápas zdramatizovali, ale hosté si i tak výhru ohlídali.

V 8. minutě šel Jablonec z prvního rohového kopu do vedení. Zahrával ho Gaši z levé strany a na přední tyči Malý hlavou usměrnil míč do sítě. V 17. minutě se Malý s míčem ocitl sám před domácí gólmanem, který mu ale střelu nohou odrazil mimo. Pak se hra odehrávala vesměs v režii hostů, ale bez vyložených šancí. Ve druhém poločase Jablonec zvýšil obrátky a šance přišly. V 50. minutě Kubínova rána s tečí soupeře je těsně přeletěla branku. Za tři minuty po obléhání plzeňské branky našel Kubín nalevo vápna Krulicha, jehož rána po zemi skončila těsně vedle levé tyče. Domácím se zakrátko podařil únik Macháčem, ale jeho střelu Kotlín nohou odrazil. Po hodině hry zakončoval Malý kombinační akci Weraniho a Kubína, ale brankář mu střelu dokázal odrazit. V 66. minutě Krulichova rána branku přeletěla, ale za pět minut Krulich už skóroval, když Malý uspěl napravo v souboji s dvěma soupeři a od pravé brankové čáry našel ve vápně právě Krulicha. V 82. minutě se rána domácích odrazila od pravé tyče branky hostů a odražený míč usměrnil do sítě Šmíd. Jablonečtí si výsledek ohlídali, přesto se domácí ještě do jedné možnosti dostali, ale Kotlín jim ji zmařil.

VIKTORIA Plzeň B – FA Jablonec 1:2 (0:1)

Sestava U19: Kotlín – Špringl, Svatý M., Svatý K., Matoušek – Gaši, Melka, Kubín, Werani (84.Čada) – Malý, Krulich (73.Vopat)

Branky: 8.Malý, 71.Krulich

ŽK: 23.Krulich


Author Redakce
Sdílet článek