Article image

U19 je po dlouhé době bez bodů

Starší dorost FA Jablonce v utkání 32. kola České ligy podlehl celku FK Pardubice B 1:2 (0:1) a po dlouhé době nezískal ani bod. Oba góly v jablonecké síti padly po chybách, a i přes veškerou snahu a úsilí si Jablonec nedokázal vytvořit gólové šance a vývoj zápasu zvrátit. Nepomohlo k tomu ani třináct rohových kopů proti třem domácích. Jediný úspěch hostů padl až z penalty v nastaveném čase.

Ve 4. minutě Kubínovu střelu gólman Hudák vyrazil a další střela Kubína v 13. minutě z levé strany skončila za zadní tyčí v autu. V 17. minutě zlikvidoval Kotlín střelu po zemi Máci. V 20. minutě Marek Svatý poslal pomalou malou domů, míče se zmocnil Pěnkava, pro něhož nebyl problém dopravit ho do sítě – 0:1. Ve 22. minutě Vopatova rána s tečí proletěla těsně nad břevnem. V 42. minutě po kombinační akci jabloneckých Kubín z levé strany směr do branky nenašel. Po obrátce v průběhu šesti minut vytvořili jablonečtí tlak na branku soupeře, ale ke gólovému zakončení se nedostali. Vytěžili z toho jen několik rohových kopů, sražených a odražených střel. V 64. minutě po dalším rohu Gašiho zprava Bjaček ve vápně hlavou mířil nad branku. V 66. minutě unikl domácí Jůn a uspěl i v souboji s jabloneckými zadáky a sám před Kotlínem zvýšil na 2:0. Jablonec chtěl hned odpovědět, ale Vopatova ránu brankář lapil. V 85. a v 89. minutě se neujaly dvě třely Kubína, první měl gólman a druhá branku minula. V nastaveném čase byla po faulu na pronikajícího Bjačka nařízena penalta, kterou Marek Svatý bezpečně proměnil.

FK Pardubice B – FA Jablonec U19 2:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec U19: Kotlín – Špringl, Svatý M., Bjaček, Werani (57.Matoušek) – Melka – Čada, Vopat (81.Sirůček), Kubín, Gaši – Malý

Branka: 90+5. Svatý M.

ŽK: 36.Gaši


Author Redakce
Sdílet článek