Article image

Krulich si pochvaloval první sezonu, i když ho trápily výpadky

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
1:0
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 5. kolo so 25. 5. 2024, 18:00
Reportáž

Třemi góly v lize přispěl útočník Matouš Krulich ve své první ligové sezoně k bodovému zisku Jablonce. Poslední trefu si nechal do závěrečného kola nadstavby a znamenala tři body pro Jablonec proti Zlínu.

Zlín měl v zápase dost šancí, ale na rozdíl od nás my jsme svou příležitost tvojí zásluhou proměnili. Je i proto tato výhra o to cennější?

Je pravda, že jim tam Vilda (Fendrich) chytil hodně tutovek a zase nás podržel, tak jako i v jiných zápasech. My jsme toho dnes neměli tolik, ale co jsme měli, to jsme proměnili. Fotbal se hraje na góly ne na šance.

Zápas jsi rozhodl jedinou brankou. Po centrovaném balonu k tobě přiťukl míč Miloš Kratochvíl?

Upřímně ani moc nevím. Nějak to tam propadlo. Jen jsem to tam nějak dorazil. Ani si to moc nepamatuju (úsměv).

Některá media opět spekulovala, jak k zápasu přistoupíme.

Přistoupili jsme k tomu tak, jak bylo vidět na hřišti. Bylo to zodpovědné a chtěli jsme to zvládnout. Nechtěli jsme nic vypustit. Těm co něco takového psali nebo to řešili, jsme chtěli ukázat, že to není pravda. Spekulace jsme dali bokem. Nikdo už spekulovat nemůže. Myslím si, že to bylo i zbytečné.

Na jaře jsme tě na trávníku příliš neviděli. S čím přesně jsi laboroval?

Bylo toho hodně. Ze začátku sezony v generálce jsem si natáhl sval v lýtku. Když jsem se už vracel, tak přišla nemoc, takže se návrat zase o něco prodloužil. Pak jsem se na chvíli vrátil, ale odjel jsem na reprezentaci a tam jsem chytil další horečky a teploty. Když už jsem se vrátil do Jablonce, tak hned při prvním tréninku mě zase píchlo v třísle.

Užil sis tedy své. Ale jak svou první ligovou sezonu hodnotíš z individuálního hlediska?

Byla to pro mě skvělá sezona. Byla to moje první sezona v dospělém fotbale. Jsem za to velmi rád a vděčný. Vážím si toho, že jsem tu šanci dostal.

Skupinu o záchranu jsme zvládli poměrně s přehledem a končíme na jedenácté příčce. Ale asi to nebyla skupina, kde bychom se chtěli pohybovat.

Přesně tak. To není skupina, ve které chceme hrát. Chceme hrát výš a na tom musíme pro příště zapracovat.

Jaké to je pro vás mladé být v kabině s takovou legendou jako je Tomáš Hübschman?

Je to fantastické. Vždycky nám poradí. Už jen být s ním v kabině, prohodit s ním pár slov a získat od něho nějaké informace, to je všechno super. Doufám, že se budeme setkávat i příští rok!


Author Jan Bendl
Sdílet článek