Article image

Zvládli jsme to důstojně, chválil asistent trenéra Tomáš Čížek

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
1:0
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 5. kolo so 25. 5. 2024, 18:00
Reportáž

Těžké chvíle prožívala po sestupu do druhé ligy na Střelnici zlínská výprava. Jak vítězné utkání se Zlínem viděli trenéři Bronislav Červenka a Tomáš Čížek?

Někteří členové hostující výpravy se neubránili po sestupu svého týmu slzám. Do řeči po zápase příliš nebylo ani jejich hlavnímu kouči Bronislavovi Červenkovi. „Nevím, co bych měl dnes hodnotit. Prohráli jsme 0:1 zaslouženě, protože nejsme schopni dát gól. Proto jsme spadli z ligy. Někteří brečí a to vystihuje naši situaci. Někteří si musí uvědomit, že to podělali. Někdo se z toho dostane za týden někdo třeba za měsíc. Ale zlínský fotbal se z toho bude dostávat déle. Je to naše obrovské zklamání a naše selhání,“ pravil tiše kouč Zlína. Hlavní příčinu sestupu ale neviděl v posledním zápase na jablonecké Střelnici. „Dnes to byl zápas o vše a my jsme ho nezvládli. Bylo to hop nebo trop. Problém ale nastal někde šest zápasů zpětně v našem utkání s Pardubicemi. Jakoby jsme tam přestali mít pokoru, asi tam jsme to urazili a přestalo se nám dařit. V některých zápasech jsme nebyli horším týmem, ale nejsme schopni tam nic dotlačit,“ smutně konstatoval zlínský kouč.

Poslední zápas sezony hodnotil za domácí asistent trenéra Tomáš Čížek, neboť hlavní kouč Radoslav Látal chyběl na lavičce kvůli karetnímu trestu. „Musím pochválit celý mančaft za to, jak k tomu přistoupil. Bylo tu hodně spekulací, že netrénujeme a podobně. Ale my jsme to zvládli důstojně. V zápase bylo hodně soubojových věcí. My jsme z jedné šance gól dali a zápas tak zvládli,“ těšilo Čížka.

Realizační tým musel znovu udělat změny v základní jedenáctce. „Vypadli nám tři hráči. Například Vakhtang toho měl plné zuby, a navíc měl už tři žluté karty, proto nenastoupil od začátku. Rozhodl Matouš Krulich, ten nám už na podzim ukázal, že se o tu šanci chce rvát. Bohužel měl zdravotní výpadky. Na jaře to nebylo stále ono, teď potrénoval a byl hrát i za dorost. Zvládla to i celá obrana a vše korunoval krásnými zásahy brankář Fendrich,“ chválil Čížek.

Zklamané zlínské tváře nenechaly chladným ani jabloneckého trenéra. „Je to těžké. Je to nemilé pro každý tým, který sestoupí. Bohužel, někoho to postihnout muselo. Osobně mám ve Zlíně spoustu kamarádů a známých,“ dodal Čížek.

Náš kouč se ohlédl za jabloneckou jarní částí ligy. „Bylo to jak na horské dráze. Začátek jara nebyl úplně špatný. Byla tam vzestupná tendence, výborné zápasy na Slavii, v Liberci nebo s Českými Budějovicemi. Jenže najednou přišel pád dolů. Určitě to jaro ovlivnily i zranění, protože se nám prakticky furt měnila sestava.“

Jaký bude posezonní program našich fotbalistů? „Kluci teď dostanou zaslouženou dovolenou. Znovu se sejdeme 17. června a rozjedeme to zase naplno,“ zakončil poslední tiskovou konferenci sezony Tomáš Čížek.


Author Jan Bendl
Sdílet článek