Article image

Sobotní derniéra na Střelnici proti Zlínu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
1:0
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 5. kolo so 25. 5. 2024, 18:00
Reportáž

V posledním kole nadstavby půjde na Střelnici o hodně. Zachráněný Jablonec přivítá na severu Čech Zlín, kterému kritická situace velí jediné. V Jablonci vyhrát, aby se dostal alespoň do baráže.

Zlínští z posledního místa tabulky totiž ztrácí na barážové pozice (Karvinou a České Budějovice) dva body. Právě Karviná s Českými Budějovicemi jdou v posledním kole ve stejný čas proti sobě! Jen výhra Zlína na severu Čech zachová hostům reálnou šanci na první ligu i v příštím ročníku. Jakýkoliv jiný výsledek než výhra Zlína, odsuzuje v sobotu hosty k přímému sestupu. V případě bodové rovnosti všech tří týmů z chvostu ligové tabulky by padaly do druhé ligy České Budějovice, které skončily v základní části poslední.

Zlín tudíž prahne v Jablonci po jediném - po třech bodech. „V Jablonci vyhrajeme. Jedeme tam se vší silou to urvat. I kdybychom tam měli položit s prominutím život,“ burcuje před posledním kolem ročníku zlínský kouč Bronislav Červenka.

Na Střelnici se však Zlínu krutě nedaří, v Jablonci nedokázal vyhrát od dubna 2008! I celková ligová bilance hovoří jasně ve prospěch Severočechů. Z 38 odehraných duelů Jablonec 17 vyhrál a 17 remizoval, Zlín se těšil z výhry jen ve čtyřech případech. Zajímavostí jistě je, že posledních 8 setkání těchto týmů skončilo vždy remízou. V letošní sezoně jsme se Zlínem remizovali u nich 1:1 a doma 0:0.

Jablonec byl také ohrožený sestupem, ale závěr sezony zvládl. V nadstavbové části ani jednou neprohrál, doma vyhrál nad Karvinou (3:2) i Pardubicemi (3:0), venku remizoval na Bohemians (1:1) i v Českých Budějovicích (2:2). V domácím prostředí může hrát tudíž v derniéře uvolněně a bez křečí. „Nic nepodceníme. Budeme stejně jako v Budějovicích hrát i doma. Víme, že sezona to nebyla z naší strany dobrá a našim fanouškům něco dlužíme. K zápasu se Zlínem přistoupíme stejně,pravil trenér Radoslav Látal po remízovém duelu na jihu Čech.

Všechny utkání závěrečného kola nadstavby Skupiny o záchranu se hrají ve shodný den i čas. V sobotu navečer tak bude znám přímý sestupující i týmy, které půjdou do baráže s druholigovými celky.


Utkání začíná v sobotu 25. května od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Berka Ondřej - Vlček Matěj, Hrabovský Jakub

Delegát: Zahradníček Jan, Hubička František

VAR: Všetečka Jan, AVAR: Machač Lukáš


Author Jan Bendl
Sdílet článek