Article image

Látal viděl v Budějovicích zajímavé utkání, bod bral

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 4. kolo ne 19. 5. 2024, 17:00
Reportáž

Zachráněný Jablonec neponechal na pažitu zachraňujících se Českých Budějovic nic náhodě a domácím v zajímavém zápase nic nedaroval, s podobným zápalem bude chtít hrát i v posledním domácím kole proti Zlínu.

Pro českobudějovického kouče Jiřího Lercha byl bod s Jabloncem málo. „Věděli jsme, že Jablonec je kvalitní tým s kvalitními hráči. Připravili jsme se na to, ale trochu nás v začátku zaskočili svým rozestavením. Prvních dvacet minut nás dostávali pod tlak, až pak jsme na to nějak zareagovali. Poté jsme se dostali do dvougólového vedení. Ale pak přijde to, co nás provází celé jaro – dostáváme hloupé góly! Za ty góly v naší síti si můžeme sami, protože za šest minut prohospodaříme dvougólové vedení. V druhém poločase jsme hráče nabádali, aby hráli furt trpělivě. V závěru nám tam trochu chybělo štěstíčko, protože nějaké příležitosti jsme tam měli. Jablonec tu ale podal skvělý výkon a řekl bych, že byl po Spartě asi nejlepší mužstvo, které tady hrálo,“ vysekl poklonu našim barvám českobudějovický lodivod.

Jablonecký trenér Radoslav Látal bod ze Střeleckého ostrova bral. „Viděli jsme tu zajímavé utkání. Prospali jsme prvních dvacet minut, hráli jsme v nich naivně a laxně. Hlavně od stoperů přicházely pomalé přihrávky. Budějovice čekaly na brejky a dva jim tam vyšly. Nabádal jsem hráče, že hra je pomalá, chybí náběhy za obranu i kolmé přihrávky. Pak přišly dva centry za obranu a hned jsme z toho těžili. Druhá půlka byla nahoru dolů, už jsme tam měli náběhy i potřebné hráče k tomu. Bylo to otevřené utkání a zajímavé pro diváky. Dali jsme ještě jeden gól, i když z ofsajdu, ale to je přesně ta hra, kterou chceme praktikovat. S bodem jsme spokojeni,“ uvedl po zápase Látal.

Jablonecký kouč slíbil, že s podobnou vervou jako na jihu Čech se budou jeho svěřenci prezentovat i v posledním kole proti poslednímu Zlínu. „Nic nepodceníme. Budeme takhle stejně hrát i doma. Víme, že sezona to nebyla z naší strany dobrá a našim fanouškům něco dlužíme. K zápasu se Zlínem přistoupíme stejně,“ pravil jablonecký kouč.

Další dotaz novinářů směroval k útočníkovi Náprstkovi, kterému se v posledních kolech velmi daří gólově. „Matěj měl velkou smůlu. Měl velmi dobré přípravy, ale vždy když jsme ho potřebovali, byl zraněný nebo nemocný. O šanci tak několikrát přišel. Teď se nám konečně uzdravil a po kondiční stránce je výborně připravený. Vypadá velmi dobře a v nadstavbě nám to ukazuje. Má vynikající levou. Je to mladý kluk, s kterým můžeme pracovat a do budoucna to bude velmi zajímavý hráč,“ zakončil tiskovou konferenci v Českých Budějovicích Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek