Article image

V bitvě o čelo tabulky zvítězila naše U19

V zápase vloženého 37. kola České ligy o čelo tabulky byl úspěšnější jablonecký starší dorost, který zvítězil nad celkem CU Bohemians Praha 2:1 (0:0). Branky v tomto velmi dobrém, rušném a dramatickém zápase padaly až ve druhé půli. Nejprve se ujali vedení hosté a domácí ze standardky srovnali a výsledek otočili krátce před koncem z pokutového kopu.

Už ve 4. minutě akci Kubína, Krulicha a střely Malého vyřešil až gólman Kerbach. V 11. minutě hostující Klíma našel ve vápně Mikudu, jehož střela po zemi šla mimo branku. Ve 21. minutě zatáhl Bui zleva do vápna a míč skončil za zadní tyčí v autu. Mezi 27. a 28. minutou jablonečtí borci před brankou Bohemky vytvořili závar, ale jejich střely byly zablokovány, a nakonec ta poslední letěla mimo. V 29. minutě centr Čady zprava namířil Krulich ve vápně hlavou nad branku. A v další minutě Malého ránu zprava brankář pod břevnem vytěsnil na roh. Na druhé straně v 39. minutě rána Braného po zemi je těsně minula levou tyč jablonecké branky. V poslední minutě prvního poločasu šanci Krulicha zablokoval soupeř. Ve 49. minutě Melkovu střelu po zemi gólman jen reflexivně nohou odrazil na roh. V 58. minutě hosté využili špatně hozený aut Jablonce, míče se zmocnil soupeř a akci zakončil střelou k levé tyči Bui – 0:1. Domácí srovnali skóre v 65. minutě, když na Gašiho roh z levé strany si míč nejlépe ve vápně našel Malý a hlavou poslal míč k zadní tyči do sítě. V 72. minutě se vyznamenal brankář Kotlín, který bravurně zneškodnil tutovku Klímy. V 78. minutě Weraniho hlava do branky nezamířila. V 88. minutě byl v závaru před brankou hostí sražen jablonecký hráč a z nařízené penalty Krulich i s pomocí břevna uspěl – 2:1. Ale v 90. minutě mohlo být srovnáno, když střela Vokrouhlíka z dálky naštěstí jen orazítkovala levou tyč domácí branky.

FA Jablonec U19 – CU Bohemians Praha 2:1 (0:0)

Sestava FA Jablonec U19: Kotlín – Špringl, Matoušek, Bjaček, Werani – Melka, Kubín – Čada (90+2.Koňák), Malý (90.Sirůček), Krulich, Gaši

Branky: 65.Malý, 88.Krulich z pen.

ŽK: 89.Krulich, 90+3.Kotlín



Author Redakce
Sdílet článek