Article image

Remízu v Ďolíčku nakonec brali oba trenéři

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 2. kolo ne 12. 5. 2024, 15:00
Reportáž

Trenéři Bohemians 1905 i Jablonce nakonec označili bod v nedělním odpoledním klání u Botiče po remíze 1:1 za zasloužený. Co všechno zaznělo z úst Radoslava Látala a Jaroslava Veselého?

Kouč Bohemians 1905 Jaroslav Veselý bod vzhledem k vývoji zápasu bral. „Utkání pro nás začalo doslova strašidelně. Na hostující sestavě bylo vidět, že to mají koncipované na rychlé brejky. Hned z první akce Jablonce jsme inkasovali a to byla voda na jejich mlýn. Přežili jsme tam ještě jednu velkou šanci Severočechů. Úvod zápasu pak definoval i jeho další průběh, celé utkání jsme tudíž dobývali obranu soupeře. Ale opět narážíme na naši obehranou písničku, nepočínáme si dobře ve finální fázi, to je náš hlavní problém. Naše hra nebyla zas tak špatná, ale naši fanoušci chtějí vidět góly. Utkáním jsme se protrápili. Udeřili jsme až ze standardky, dát gól ze hry, je pro nás složité,“ přiznal lodivod Pražanů. „U hráčů mi chybí taková ta zdravá naštvanost. Loni bychom takový zápas otočili a vyhráli ještě 4:1. Ale když vyrovnáte dvě minuty před koncem, tak remízu brát musíte,“ dodal Veselý.

Našeho lodivoda Radoslava Látala štvalo závěrečné vyrovnání domácích barev. „Byli jsme blízko i tří bodů, ale i bod bereme. Chtěli jsme tu hrát dobře z defenzívy a na brejky. Hned první nám vyšel a vedli jsme. Ale pak nás Bohemka hodně zatlačila. Měla tam vyložené šance v prvních dvaceti minutách. Pak se to uklidnilo a vyrovnalo. V druhém poločase jsme už moc nehrozili. Dnes nám chyběli dva střední obránci a dobří hlavičkáři. V závěru nás domácí dostali pod tlak a hlavičkou vyrovnali,“ popisoval průběh zápasu náš lodivod. Co remíza z Ďolíčku nakonec řeší? „Hráli jsme tu naplno, snažili jsme se nic nepodcenit. Pořád ještě nejsme zachráněni, pořád cítíme strach. Nemůžeme polevit. Až to bude stoprocentní, tak pak si můžeme třeba něco i zkoušet,“ uzavřel Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek