Article image

Rezerva doma padla s Hradcem Králové B 1:2

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
1:2
FORTUNA ČFL B, 22. kolo so 13. 4. 2024, 10:15
Reportáž

Duel rezervních týmů Jablonce a Hradce Králové přinesl v jabloneckých Břízkách řadu šancí na obou stranách. O třech bodech pro hosty nakonec rozhodl v druhém poločase brankou na 1:2 hostujíc Kejř.

Také kouč jablonecké rezervy přiznal před sobotním duelem s Hradcem Králové potíže se složením svého kádru. „Měli jsme trochu problémy se sestavou. Skládáme to, nemohli jsme použít kluky z dorostu, kteří hrají zítra důležitý zápas s Chrudimí. Hráli za nás kluci z ligy, co mají karty. Naopak naši další hráči jeli s A-týmem na ligový zápas do Olomouce,“ vysvětloval kouč B-týmu Benjamin Vomáčka. V základní sestavě naší rezervy se objevili karetní hříšníci z ligy Jakub Martinec a Filip Souček.

První domácí utkání na přírodním pažitu v Břízkách začalo zhurta hned od první minuty. V ní nejdříve musel na zem proti nebezpečné střele jablonecký brankář Reiner a prakticky z protiútoku připravil Malý dobrý míč pro útočníka Velicha, který míč uklidil k tyči hradecké branky a poslal Jablonec do brzkého vedení 1:0! Východočeská odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, běžela teprve 3. minuta zápasu, když brankář Reiner nepřesně rozehrál přes střed, hosté toho dokázali bleskově využít a zásluhou Březáka srovnali na 1:1!

Autor vyrovnávací branky byl evidentně při chuti, další dva jeho střelecké pokusy mu stihli jablonečtí obránci v dalších minutách hry zablokovat. Na opačné straně hřiště orazítkoval tyčku za zády brankáře Čábelky Martinec. Sám před brankářem se zjevil Nykrín, ale v rychlosti ho prostřelit nedokázal. Po dvaceti minutách hry zvonila branková konstrukce i na opačné straně, z přímého kopu pálil nečekaně přímo na branku hradecký kapitán Mahr a také Jablonec zachránila tyčka! Zápas měl spád, hrálo se nahoru dolů. Brankou ale neskončil dravý průnik Jurčenka do jablonecké šestnáctky, ani hlavička Balouna. Ve 32. minutě se v Břízkách tleskalo parádní akci, při které Malý centrem od rohového praporku našel ve vápně Bredu, ten se ukázkově z první opřel do balonu, míč ale fantasticky robinzonádou vytěsnil mimo skvělý brankář Čábelka!

Brzy po změně stran si hradecký gólman poradil i se štiplavým pokusem Velicha z úhlu. Po Malého průniku do vápna neprostřelil houštinu těl Breda. V 52. minutě mohl znovu skórovat agilní Březák, gólman Reiner ale dobře vyběhl a šanci mu zmařil. V 62. minutě zvonila tyčka znovu za zády jabloneckého brankáře a z následného protiútoku se ocitl sám před hradeckým strážcem branky Nykrín, ale ani on nedokázal míč poslat ve vyložené šanci do hradecké sítě. Vedení se nakonec dočkali Hradečtí, v 68. minutě Jurčenkův centr proměnil ve vápně v gól Kejř – 1:2!

Jablonec usiloval v závěru alespoň o vyrovnání, ale se svými šancemi naložil prachbídně. Deset minut před koncem trefili domácí zblízka tyčku a míč do sítě nedokázal poslat ani dorážející Velich. Jablonecký útočník měl ještě jednu šanci na vyrovnání, ale tu mu zmařil skvělým zákrokem brankář Čábelka.

I proto musel jablonecký kouč Benjamin Vomáčka přijmout těsnou domácí porážku. „Byl to takový klasický zápas béček s řadou šancí. Byl to kvalitní duel. Šancí jsme si vytvořili hodně. Hlavně v první půli jsme byli daleko od hráčů. Nebyli jsme tolik agresivní především vzadu, a z toho plynuly šance soupeře. Příležitostí jsme si i přesto vytvořili dostatek a gólů jsme měli dát víc. Bohužel, nedali jsme, asi by tomu více slušela remíza. Fotbal se hraje na góly a my je dneska nedali. Výkon to byl ale solidní, především směrem dopředu, přes strany. Tam to vypadalo na čtyři - pět gólů. Nastřelili jsme několik tyčí, jenže nejsme schopni to tam doklepnout do prázdné branky. Proto jsme si dnes body asi nezasloužili. Soupeři musíme pogratulovat a přivést něco příští týden z derby v Liberci,“ plánuje kouč jablonecké rezervy.

FK Jablonec B – FC Hradec Králové B 1:2 (1:1)

Branky: 1. Velich – 3. Březák, 68. Kejř

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Malý, Vošahlík, F. Souček (46. Kubín), Werani – Nykrín, Martinec, Svoboda, Breda – Velich, Kubát


Author Jan Bendl
Sdílet článek