Article image

Jablonec v neděli na půdě Sigmy Olomouc

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 28. kolo ne 14. 4. 2024, 15:00
Reportáž

Tři kola před koncem základní části FORTUNA:LIGY se Jablonec představí na půdě Sigmy Olomouc. Zápas na Andrově stadionu startuje v neděli 14. dubna s výkopem v 15 hodin.

Na Andrově stadionu v Olomouci se v neděli odpoledne utkají týmy, kterým se na jaře nevede podle představ.

Špatné výsledky a pád tabulkou hanáckého klubu odnesl už na konci února vyhazovem kouč Jílek. Novým dočasným hlavním trenérem byl poté jmenován Jílkův dosavadní asistent Saňák. Pod jeho vedením tým nastoupil v pěti zápasech a hned při své premiéře na ligové lavičce dokázal získat první body. Nejdříve doma remizoval s Bohemians 2:2 a o týden později urval jeho tým svou jedinou jarní výhru na půdě Ostravy (2:1). V dalších třech duelech ale Olomouc pod jeho taktovkou padla a tabulkou se propadla na osmou příčku do prostřední skupiny. Sigma tak z posledních jedenácti ligových kol vyhrála jednou a situace v klubu není zrovna růžová. Na svůj klub se zlobí i vlastní fanoušci, kterým se nelíbí směřování klubu a údajná nařčení si obě strany vyměňují i přes média. „Jsme dole. Jsme dole jako klub i jako tým,“ uznává Saňák. „Trápíme se, což nám svazuje nohy. Musíme se více semknout a společně se z toho dostat,“ burcuje před nedělním duelem s Jabloncem Saňák.

Do konce základní části FORTUNA:LIGY zbývají odehrát tři kola. Také náš Jablonec si situaci v závěru soutěže výrazně komplikuje. Prohrál totiž tři poslední ligové zápasy a klesl z prostřední skupiny na dvanáctou příčku tabulky. Vysněná desátá pozice je aktuálně vzdálená o čtyři body. Jablonec zužuje zdravotní stav kádru i karetní tresty. „Do Olomouce jedeme s tím, co máme k dispozici. Nějací hráči jsou vykartovaní, takže určitě v plné síle nejsme. Na hřiště nastoupí zdraví a odhodlaní hráči a budeme bojovat o co nejlepší výsledek. Olomouc taky hraje o hodně, taky se jim nepodařilo jako nám pár kol vyhrát. Bude to zápas o důslednosti, dobrém bránění a třeba jednom gólu,“ říká před nedělním zápasem trenér Jablonce Radoslav Látal.

Jablonci se na Andrově stadionu v Olomouci příliš nedaří. Poslední dvě návštěvy na Hané nepřinesly žádný bod a především nelichotivé skore 0:7. Celkovou ligovou bilanci s Olomoucí má však lepší Jablonec, ten zvítězil 25x, 15x se týmy rozešly remízou a 15x brala výhru Sigma. Podzimní vzájemný duel na jablonecké Střelnici skončil remízou 1:1, Jablonec poslal do vedení Štěpánek, za hosty srovnával Juliš.


Utkání začíná v neděli 14. dubna od 15 hodin na Andrově stadionu v Olomouci

Rozhodčí: Rouček Karel - Paták Jan, Cichra Matěj

Delegát: Beneš Michal, Malý Petr

VAR: Volek Stanislav

AVAR: Nádvorník Ivo


Author Jan Bendl
Sdílet článek