Article image

Bratři Svojtkové z akademie si zatrénovali s A týmem

Dva kluci z naší akademie, bratři Svojtkové, si ve středu splnili malý sen. Měli možnost si zatrénovat s naším A týmem a strávit čas s ligovými hráči v jedné šatně. Oba kluky s tátou potkala nedávno smutná událost v rodině a mohli teď alespoň na pár hodin zažívat chvíle s ligovým týmem.

Před několika týdny prohrála maminka obou kluků Davida a Jirky boj se zákeřnou nemocí. Nedovedeme si představit, jaký smutek a bolest museli oba zažívat, stejně tak otec kluků Jiří Svojtka, bývalý ligový hráč Jablonce. I přes tuto smutnou událost oba kluci dobře pracují ve škole, daří se jim ve fotbale a právem by na ně mamka byla pyšná. A ve středu čekalo na kluky velké překvapení. Honza Hanuš domluvil setkání s hráči A týmu, oba dostali podepsané dresy a nakonec přišla i možnost absolvovat tréninkovou jednotku přímo s ligovými hráči.

„Kluky jsme si vzali i do tréninku, šli s námi do rozcvičky a nějakých cvičení s míčem. Při herních věcech se jim věnoval náš kondiční trenér a cvičili s hráči, kteří se pomalu vrací po zranění. Na závěr tréninku si s námi dali střelbu. Je dobře, že tu s námi byli, jsou šikovní. Je hodně smutné, co je v nedávné době potkalo a děti bychom měli vidět hlavně spokojené a šťastné. Myslím, že to se určitě povedlo a bylo vidět, že jim společné setkání a trénink s námi udělal radost,“ říká ke středečnímu překvapení vedoucí mužstva Jan Krob.

Jméno Svojtka je s jabloneckým fotbalem spjaté od začátku nového tisíciletí. V letech 2001 až 2006 hrál ligu za Jablonec Jiří Svojtka a připsal si 92 prvoligových startů, ve kterých jako obránce vstřelil i jeden gól. Jako spoluhráče zažil například Jožku Webera, Michala Špita, Davida Lafatu nebo se potkal také se současným asistentem Tomášem Čížkem. Nyní se příjemní Svojtka opět etabluje v FK Jablonec a kluci David Svojtka v kategorii U11 a Jiří Svojtka ml. v kategorii U13 sbírají starty v jabloneckém dresu. Mladší David byl nedávno při ligovém duelu s Baníkem vyhlášen hráčem měsíce března za Fotbalovou akademii Jablonec.


Author Redakce
Sdílet článek