Article image

Béčko vyhrálo v Mladé Boleslavi 3:1, dvakrát se zaskvěl Náprstek

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:3
FORTUNA ČFL B, 21. kolo ne 7. 4. 2024, 10:15
Reportáž

Sérii tří porážek v řadě přerušili o tomto víkendu hráči jablonecké rezervy. Ze hřiště B-týmu Mladé Boleslavi si odvezli tři body za výhru 3:1, dvěma góly se blýskl útočník Náprstek.

Po třech porážkách odjížděli Jablonečtí odhodlaní bodovat ve městě automobilů. V Mladé Boleslavi se našim barvám povedl vstup do zápasu a hned v 7. minutě po akci středem hřiště se prosadil důrazný Náprstek a Jablonec rychle vedl – 0:1! Bohužel za tři minuty bylo srovnáno, po dlouhém nakopnutém míči a nedorozumění v naší obraně dokázal srovnat na 1:1 domácí útočník Gregor. Naštěstí to ale byla poslední větší chyba směrem dozadu v podání Jablonce.

Ve 24. minutě znovu Náprstek zužitkoval dobrou přihrávku do vápna od Housky, jablonecký útočník poté nadvakrát dostal míč do branky na 1:2! Ve 36. minutě krásně vysunul Nykrín Bredu a ten si s nabídnutou šancí poradil na jedničku a milimetrovým lobem k tyči přehodil domácího brankáře Kořána na 1:3!

V poločase trenéři naši hráče chválili, ale zároveň jim zdůrazňovali, aby pokračovali ve stejné hře. I po změně stran byl náš tým jasně lepší a domácí se do větších šancí nedostávali. Z Mladé Boleslavi tak Vomáčkův tým přivezl tři důležité body po výhře 3:1 a dál se drží v kontaktu s první polovinou třetiligové tabulky. Hráči si zaslouží pochvalu za přístup k zápasu a předvedenou hru, která se přítomným divákům musela líbit.

V dalším kole se Jablonec B představí už doma na přírodním pažitu v Břízkách, v sobotu 13. dubna od 10:15 hodin přivítá Hradec Králové B.

FK Mladá Boleslav B – FK Jablonec B 1:3 (1:3)

Branky: 10. Gregor – 7. a 24. Náprstek, 36. Breda

Sestava FK Jablonec: Reiner – Diviš (88. Hušek), Karban, Vošahlík, Nykrín - Breda, Kubín, Houska, Malý – Náprstek (84. Svoboda), Kubát (90. Hanuš)


Author Jan Bendl
Sdílet článek