Article image

Oslabené U19 přinesla tři body penalta v závěru utkání

Starší dorost FA Jablonec zvítězil v neděli v Praze nad Spartou B 2:1 (0:0), když více než poločas hrál v oslabení a když i v deseti dokázal na vedoucí gól domácích reagovat vyrovnáním a v samotném závěru dokázal brankou z penalty strhnout vítězství na svou stranu.

V prvním poločase měli jablonečtí více šancí skórovat. Ve 13. minutě ji nevyužil Malý, v 18. minutě Kubínova rána zpoza vápna jen těsně minula levou tyč a ve 33. minutě neuspěl ani Bjaček. Až v 35. minutě unikl domácí Reitmeier a jeho střelu Kotlín skvěle odrazil. V 39. minutě šli hosté do oslabení, když po druhé žluté kartě byl vyloučen Bjaček. I přesto měl Jablonec ve 43. minutě další gólovku, ale rána uniklého Kubína proletěla těsně nad brankou. Po obrátce šla Sparta s vědomím početní převahy do tlaku a měla i své šance.

V 53. minutě Weberova rána zprava po zemi skončila za zadní tyčí mimo. V 57. minutě Demmerova střela hlavou letěla nad. V 62. minutě jabloneckou branku minula střela z kopačky Hrodka. V 67. minutě fauloval Novotný na pravé straně vápna a z následného pokutového kopu poslal Váňa domácí tým do vedení. V 70. minutě zahrávali domácí trestný kop prakticky z čáry velkého vápna a střelu přes zeď Kotlín bezpečně lapil. V 76. minutě pronikl Gaši levou stranou do vápna a jeho míč soupeři odrazili k Novotnému, který ho poslal těsně vedle levé tyče vedle. Jablonec se v této fázi dostal více do hry. V 78. minutě po rohovém kopu domácích a z následného brejku se ocitl Kubín sám před gólmanem, který mu však střelu odrazil. Ani v další minutě agilní Kubín do domácí branky nemířil. V 82. minutě našel Mekla nalevo přesně Malého, který s míčem přešel přes soupeře a poslal míč po zemi přesně k levé tyči a bylo srovnáno. V 86. minutě mohl být úspěšný Melka, ale jeho střela hlavou z vápna šla mimo. V 89. minutě zastavili domácí pronikajícího Malého faulem a nařízenou penaltu Kubín bezpečně proměnil. Sparta se pak vrhla do zoufalého tlaku alespoň vyrovnat, ale jejich největší šanci skvěle zneškodnil brankář Kotlín.

FA Jablonec U19 - Sparta Praha B 2:1 (0:0)

Sestava FA Jablonec U19: Kotlín – Špringl, Svatý K., Bjaček, Matoušek – Novotný – Gaši, Kubín M., Vopat (72.Čada), Melka – Malý (90+3.Sirůček)

Branky: 82.Malý, 89.Kubín z pen.

ŽK: 21.Matoušek, 26.Bjaček, 50.Malý, 90.Gaši, 90+3.Sirůček

ČK: 39.Bjaček


Author Redakce
Sdílet článek