Article image

B-tým prospal v Živanicích první půli

Team logo Team logo
Sokol Živanice FK Jablonec
2:1
FORTUNA ČFL B, 18. kolo so 16. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Rezerva FK Jablonec o víkendovém zápase prohrála na půdě Živanic 2:1 a to zejména díky prospanému prvnímu poločasu. V druhém dějství už Vomáčkovi svěřenci stihli pouze snížit zásluhou střídajícího Kubáta.

Vomáčkův tým v Živanicích naprosto prospal první poločas. Poprvé inkasoval už v 5. minutě po zbytečném faulu našeho stopera Karbana, po něm se k míči postavil sám faulovaný Kopecký a z přímého kopu pěknou střelou k tyči nedal brankáři Kotlíkovi šanci – 1:0.

Domácí navýšili své vedení ještě před odchodem do kabin. Po naší nepřesné přihrávce přišel rychlý brejk domácích, kteří útočnou akci vyřešili ukázkově a Petrus prostřelil našeho brankáře už na 2:0.

O poločase kouč Vomáčka zdůrazňoval svým svěřencům, ať se vrátí k poctivému a důraznému fotbalu. Pět minut po změně stran se Jabloneckým povedlo dostat zpět do zápasu kontaktní brankou. Po dobře zahrané standardní situaci ze strany se hlavou prosadil střídající Kubát – 2:1. Za dalších pět minut mohlo být v Živanicích dokonce srovnáno, ale domácí barvy výrazně podržel brankář Zíma!

V druhém dějství se jablonecká hra sice zvedla, ale nakonec to nestačilo ani na bod. Domácí se zkušeným mužstvem si už v závěru těsný náskok pohlídali.

V následujícím kole ČFL se Vomáčkům B-tým představí opět doma, na UMT ZŠ Mozartova bude v sobotu 23. března od 10:15 hodin hostit FK Baník Most – Souš.

TJ Sokol Živanice – FK Jablonec B 2:1 (2:0)

Branky: 5. Kopecký, 41. Petrus – 50. Kubát

Sestava FK Jablonec B: Kotlín – Werani (79. Svoboda), Diviš , Karban, Malý – Gaši (66. Nykrín), Kubín, Ritter (79. Hušek), Breda - Velich, Náprstek (46. Kubát)


Author Jan Bendl
Sdílet článek