Article image

Závěry z jednání Disciplinární komise LFA

Ve čtvrtek 7. března bylo v Praze na programu tradiční jednání Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Našeho klubu se týkaly dvě projednávané události.

Haiderson Hurtado byl v utkání proti Hradci Králové vyloučen za faul proti Danielu Kaštánkovi. V souboji o míč byl Hurtado trochu později a nešťastně prošlápl kotník a holeň soupeře. Následovala červená karta a zraněný soupeř musel střídat. Disciplinární komise LFA na svém zasedání potrestala Hurtada zastavením závodní činnosti na 2 měsíce (8 zápasů).

Důvodem takového postupu Disciplinární komise LFA je fakt, že Kaštánek utrpěl v souboji zranění, které ho omezí v běžném životě a znemožní mu hrát zápasy po dobu několika týdnů. Proto byla naplněna skutečnost, že bylo nutné kvalifikovat zákrok jako přečin Surové hry podle ustanovení § 42 odst. 3 Disciplinárního řádu FAČR. Za takové provinění hrozí zákaz činnosti na dva až osmnáct měsíců a potenciálně peněžitá pokuta až do výše 250 tisíc korun.

"Haidersonovi je moc líto, co se stalo. Nešel do souboje s úmyslem zranit soupeře. Byla to nešťastná shoda okolností. Hurty se zajímal o zdravotní stav Kaštánka, je s ním ve spojení a popřál mu rychlou a úspěšnou léčbu. Moc ho mrzí, co se stalo. Hurty má naší podporu, není to pro něj snadné, v takové situaci je v kariéře poprvé. Bude s týmem, bude trénovat a připravovat se na návrat, aby byl zpět v co nejlepší formě," komentuje situaci mluvčí klubu Martin Bergman.

Druhým projednávaným zápasem bylo derby v Liberci, kde se část návštěvníků sektoru hostů chovala velmi nevhodně a na adresu hráče Liberce Ahmada Ghaliho směřovaly urážky s rasovým podtextem. Události se staly během prvního poločasu za našeho vedení 1:0 v 18. a 28. minutě. Klub ihned na místě přijal opatření a další takové projevy již nenásledovaly. s klubem FC Slovan Liberec jsme byli v kontaktu v průběhu týdne a událost řešili i s pomocí kamerových záznamů ze sektoru hostů. Více informací ZDE.

Verdikt Disciplinární komise LFA je pokuta 30 000 Kč za nesportovní chování fanoušků (nevhodné projevy s rasovým podtextem jednotlivců).



Author Redakce
Sdílet článek