Article image

U19 jde na první místo v tabulce!

Úvodní zápas jarní části České ligy zvládl jablonecký starší dorost skvěle, když porazil celek SK Petřín Plzeň 3:1 (2:0). Jablonečtí byli po celé utkání lepším celkem, vytvořili si dostatečný náskok, který hosté korigovali až v samotném závěru.

První poločas se odehrál prakticky celý v režii domácích. Nátlakovou hrou ovládli polovinu soupeře, ale bez gólového zakončení. To první přišlo až ve 22. minutě po sražení Matouška ve vápně a z nařízeného pokutového kopu uspěl Kubín. Druhý gól padl do sítě hostů ve 42. minutě a střelcem byl opět Kubín, který po centru Čady zprava poslal míč z pravé strany vápna po zemi přesně k pravé tyči do branky.

Po obrátce plzeňští začali náporem, z kterého vytěžili jen rohový kop. Jablonec se poté z tlaku vymanil a v 51. minutě získal také roh. Ten z pravé strany zahrával Vopat, na přední tyči se nejlépe zorientoval Špringl a hlavou namířil míč potřetí do sítě hostů. Hosté až v samotném závěru využili sníženou koncentraci domácích a v 89. minutě střelou po zemi z levé strany k zadní tyči upravil skóre zápasu Salák.

FA Jablonec – SK Petřín Plzeň 3:1 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl, Svatý K., Bjaček, Matoušek – Novotný – Čada (73. Gaši), Kubín M., Vopat, Melka (89. Finnimore) – Malý (84. Sirůček)

Branky FA Jablonec: 22. z pen. a 42. Kubín, 51.Špringl

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 88. Sirůček, 90+1. Gaši

Sestava soupeř: Jankovič – Novák (79. Hubený), Pleticha (46.Šedivý), Kačerovský – Kolář (67. Brandner), Kaňák, Frank (67. Trojan), Salák, Žemlička – Hofman, Olach (79. Konvář)

Branky soupeř: 89. Salák

Potrestání soupeř: 77. Šedivý

Hřiště/povrch: Jablonec – Mozartova/UMT

Rozhodčí: Jirák, Barcuch, Pánek


Author Redakce
Sdílet článek