Article image

Béčko odstartovalo jarní ČFL remízou 1:1 v Ústí nad Labem

Team logo Team logo
FK Ústí nad Labem FK Jablonec
1:1
FORTUNA ČFL B, 16. kolo pá 1. 3. 2024, 18:00
Reportáž

První březnový víkend se roztočil kolotoč třetiligové soutěže, v které působí jablonecký B-tým. Ten si v pátek v podvečer přivezl bod za remízu 1:1 ze hřiště ambiciózního Ústí nad Labem.

Domácí se netají postupovými ambicemi do druhé ligy a v jejich sestavě se objevili hráči, ze zkušenosti z první ligy. Naopak náš tým dorazil do Ústí bez posil z ligového A-týmu.

Domácí byli od začátku zápasu více na balonu, avšak bez větších šancí. Tu si jako první vypracovali Vomáčkovi svěřenci, když Kubín vysunul po lajně Malého, přihrál Gašimu, po jehož zakončení se míč odrazil ještě k Weranimu, jenže domácí gólman Němec vše vyřešil a v zápase se rozchytal k dobrému výkonu.

Domácí zahrozili sérií rohových kopů. Ve 27. minutě čaroval náš brankář Kotlín, když zblízka vychytal nejlepšího střelce Černého. Na druhé straně hřiště přišla šance Bredy, ten se ale v zakončení unáhlil a pokus o lob mu nevyšel podle jeho představ.

Do kabin se odcházelo ze bezbrankového stavu a trenér Vomáčka naše hráče nabádal, že pokud vydrží být zodpovědní a aktivní, budou i odměněni.

V 53. minutě se po našem rohovém kopu míč odrazil ke Gašimu a Jablonec šel na půdě soupeře do vedení – 0:1! Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. V 74. minutě domácí gólman Němec s vypětím všech sil dokázal vyrazit na roh dobře zahraný trestný kop Bredy. Jen o minutu později mohl Jablonec navýšit své vedení, bohužel útočníkovi Velichovi se těžký balon nepodařilo uklidit do ústecké branky.

Až deset minut před koncem se domácím přeci jen podařilo vyrovnat po rychle rozehrané standardní situaci zásluhou Ouattara Dao Ismael Stephane. Našim hráčům přesto remíza nestačila a dál se snažili strhnout výhru na naši stranu. Nejvíce zaměstnával domácí obranu asi agilní Gaši.

Přesto zápas skončil remízou 1:1, za kterou trenér Vomáčka hráče pochválil především za přístup. V příštím kole se jablonecká rezerva představí doma, na umělé trávě ZŠ Mozartova změří síly v sobotu 9. března už od 10 hodin s rezervou Pardubic.

FK Ústí nad Labem – FK Jablonec B 1:1 (0:0)

Branky: 81. Ouattara Dao Ismael Stephane – 54. Gaši

Sestava FK Jablonec B: Kotlín- Malý, Vošahlík, Karban, Werani - Gaši, Breda (90. Hanzlíček), Ritter, Kubín (89. Hušek) - Velich, Kubát (86. Svoboda)


Author Jan Bendl
Sdílet článek