Article image

FK Jablonec odsuzuje projevy rasismu na derby

V utkání 22. kola FORTUNA:LIGY se část diváků v sektoru hostů chovala velmi nevhodně a v rozporu s klubovými zásadami. Projevy rasismu absolutně netolerujeme a nepatří ani do společnosti, ani na sportovní utkání.

Během prvního poločasu zaznělo rasistické hučení na adresu domácího hráče Ghaliho od části návštěvníků utkání v sektoru určeném hostujícím fanouškům. Tento nechutný projev zaznamenali jak ostatní fanoušci, hráči, členové realizačního týmu, tak i delegované osoby na utkání. Takové chování je pro nás neakceptovatelné a v rozporu se zásadami našeho klubu, který se proti rasismu dlouhodobě vymezuje, tak s ohledem na dotčené hráče. Oba kluby i v minulosti prezentovaly kampaň DERBY BEZ RASISMU, protože takové chování nepatří do moderní společnosti a už vůbec ne na sportovní utkání, kde jsou principy fair play a rovnoprávnosti jasně definované.

Během utkání byla část diváků několikrát upozorněna prostřednictvím pracovníka klubu, jaké hrozí následky při pokračujících projevech rasismu. V konečném důsledku by dle postupu UEFA a LFA mohlo dojít nejen k přerušení utkání, ale také jeho ukončení z důvodu rasistického chování, ztrátě dobrého výsledku a výraznému finančnímu postihu.

Jsme rádi, že tato část diváků dostala ve zbytku zápasu rozum a již se tyto projevy neobjevily a v dramatickém derby mohla pokračovat výtečná kulisa, o kterou se postarali fanoušci obou táborů.

Dotčeným hráčům se velmi omlouváme. Nejen z FC Slovan Liberec, ale samozřejmě toto chování vnímají také naši hráči tmavé pleti, kteří bojují za FK Jablonec.


Author Redakce
Sdílet článek