Article image

Tohle bychom měli udržet, štvaly Chramostu ztracené body z derby

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:3
FORTUNA:LIGA, 22. kolo so 24. 2. 2024, 15:00
Reportáž

S ofenzivním pojetím hry je spokojený náš útočník Jan Chramosta. V derby v Liberci proměnil penaltu a byl i u druhé naší branky. Stejně jako celý mančaft, ale litoval závěru zápasu a dalších ztracených bodů.

Honzo, diváci viděli zajímavé derby, ale pro nás opět se smolným koncem.

Pro diváka to byl asi zajímavý zápas. Motem toho zápasu bylo „Derby až na krev“ a já si myslím, že hráči tam nechali všechno. Bylo to vyhecované. Bohužel odjíždíme jen s jedním bodem, což si myslím, že je málo. Vedli jsme před koncem o dva góly a to bychom už měli udržet.

Co bylo hlavní příčinou toho nepovedeného závěru, kdy jsme dvakrát inkasovali a přišli o výhru?

Asi jsme se v tom závěru nechali až moc zatlačit. Balóny tam lítaly. Možná jsme měli být víc vytažení a dostávat jejich obránce víc pod tlak. Bohužel, asi už jsme si mysleli, že ten závěr nějak ukopeme.

U našeho gólu na 3:1 došlo k nepříjemnému zranění brankáře Bačkovského. Viděl jsi, co přesně se tam stalo?

Nejdřív jsem se radoval z toho našeho gólu. Nenapadlo mě, že se tam mohlo něco stát. Ale pak jsem se ohlédl a říkal jsem si, že ho asi trefil jejich obránce. V těchto situacích pak jde fotbal stranou. Hugo (brankář Bačkovský) je můj velkej kamarád. Před tiskovkou jsem se informoval, že by to snad mělo bejt jakž takž v pohodě. To je nejdůležitější.

Opět jsme vstřelili tři góly na půdě soupeře. Problémem ale zůstává, že i dost inkasujeme.

Bohužel, zatím to není úplně vyvážené, tak jak bychom chtěli. Teď je to takhle, hrajeme docela atraktivně, do šancí se dostáváme. Prostě musíme víc zapracovat na defenzivě. Obránce máme dobrý, je to jen o nějaké koncentraci celého týmu, tak abychom těm inkasovaným gólům zamezili.

V čem tkví ta proměna. Nezačal vám trenér dávat něco do jídla, že se oproti podzimu tak razantně proměnila naše ofenziva?

(smích) Ne do jídla nám fakt nic nedává. Dneska se nám povedl úvod zápasu. Ukázali jsme, že jsme na derby správně nažhavení. Měli jsme tam velice dobré situace, ze kterých by měl být gól už na začátku. Naštěstí jsme tu úvodní desetiminutovku korunovali gólem z penalty.

Šel jsi na penaltu a míč sis bral do ruky už ve chvíli, kdy rozhodčí Pechanec šel teprve přestupek kontrolovat k VARu.

Většinou když v těchto situacích rozhodčí zastaví hru a jde na video, tak je to velká pravděpodobnost, že ta penalta to bude. Proto jsem si šel pro ten balon, protože jsem si věřil.

Na penaltu jsi byl určený?

Máme hráče určené k exekuci, je to Kráťa (Kratochvíl), jsem to já. Když jsem na hřišti nebyl, tak to Kráťa suverénně proměňoval. Trochu jsme to řešili už před zápasem, říkal mi, že určitě bude kopat a já mu odpověděl – nebudeš (smích). Ale ne, míč mi pak při zápase nechal.

U Nisy se nám dlouhodobě nedaří, v novodobé historii jsme tu vyhráli jen dvakrát. Dnes jsme vedli ještě pět minut před koncem 3:1. Věřil jsi, že je hotovo a konečně tu zase vyhrajeme?

Já mám v Jablonci šílenou bilanci. Nikdy jsem tu za svoji kariéru nevyhrál. Jednou s Mladou Boleslaví jsme tu vedli ještě v 90. minutě, to jsem tomu byl asi nejblíž a nedopadlo to. A pak dneska, po gólu na 3:1 jsem si říkal, jó dneska je ten den. Už jsem se těšil, jak to pak oslavím. Bohužel, asi mi tady není přáno. Jsem takovej Smolíček tady u Nisy.


Author Jan Bendl
Sdílet článek