Article image

V závěru jsme neudrželi balon vepředu, litoval Látal

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:3
FORTUNA:LIGA, 22. kolo so 24. 2. 2024, 15:00
Reportáž

Divokou remízu 3:3 nakonec radši brali Liberečtí. Jablonecký kouč Radoslav Látal vyčítal hráčům samotný závěr zápasu, v kterém náš tým dvakrát inkasoval.

Domácí lodivod Luboš Kozel označil nakonec bod získaný v derby za cenný, neboť jeho tým dotahoval už dvoubrankové manko. „Dnes jsme nehráli náš nejlepší zápas. V úvodu byl Jablonec lepší, ještě před penaltou jsme tam měli štěstí. Zaskočila nás kvalita soupeře i stav hřiště. Jablonec chodil do útoku a stále hrozil. V začátku druhé půle se nám opět nedařilo a dostali jsme druhý gól. Až penaltou jsme se dostali do hry, ale soupeř hned odskočil na 3:1 a přišlo ještě to zranění Bačkovského. Podle prvotních informací byl dlouho v bezvědomí a měl zapadlý jazyk. Ale vypadá to, že tam není snad nic zlomeného. Cením si ale, že i po tomto jsme se zvedli a hráči to nezabalili, pomohli nám střídající hráči, přitom to s námi vypadlo už zle. Máme bod a v samém závěru jsme šli i za výhrou. Mužstvo má nějaký charakter, bojovalo až do konce podobně jako na Spartě,“ ocenil svůj tým Kozel.

Jablonec pokračoval výkonem v dobrém jarním rozpoložení, jenže o výhru přišel v samém závěru, kdy dovolil Slovanu dvěma góly srovnat skore. Ztrátu dvou bodů nesl nelibě náš kouč Radoslav Látal. „Dnes jsme smutní. Vstoupili jsme do toho velice dobře, hlavně prvních patnáct minut jsme chtěli hrát vysoko a napadat soupeře. Věděli jsme, že terén se bude časem horšit. Bylo to dobré z naší strany, měli jsme dvě tři slibné šance, proměnili jsme penaltu. Liberec tutovku neměl, naše mužstvo dál pracovalo dobře. I vstup do druhé půle jsme měli dobrý. Rozhodila nás až branka na 1:2 z penalty. Po prostřídání už to nebylo ono. Liberec se nám tam dostával ze stran, chodilo tam hodně centrů. Vepředu jsme nedokázali neudrželi balon a tam bych viděl problém, proč jsme tu ztratili výhru. Posledních deset minut hrál Liberec na riziko, my jsme už nehrozili směrem dopředu, je to škoda, protože to měl Liberec otevřené,“ litoval Látal.

Jablonecká lavička musela hned na začátku řešit brzké střídání Pleštila. „Dominik hlásil už v průběhu rozcvičky, že cítí sval, ale chtěl to zkusit. Konečné rozhodnutí jsme nechali na něm. Nechtěli jsme do toho moc sahat, ale měli jsme připravené dva hráče a věděli, že k tomu může brzy dojít,“ vysvětloval jablonecký kouč. Střídající nováček Hollý nakonec utkání zvládl. „Absolvoval s námi jen jeden trénink. Bylo to pro nás těžké rozhodnutí ho tam dát, ale rozhodlo, že je urostlejší než třeba Bienvenue. Dominik Hollý ale odehrál velice dobré utkání,“ pochválil čtvrteční posilu za premiéru v jabloneckém dresu Látal.

„Bohužel dál děláme chyby a hned jsme za ně trestáni. Bylo to tak s Budějovicemi i dnes. Celkově jsme mohli mít daleko víc bodů. Ztratili jsme dva důležité body, to nás bude hodně mrzet,“ konstatoval Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek