Article image

Jablonec přišel o výhru v derby v samém závěru

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:3
FORTUNA:LIGA, 22. kolo so 24. 2. 2024, 15:00
Reportáž

Derby Liberec – Jablonec skončilo divokou remízou 3:3! Jablonec mohou mrzet neproměněné šance, U Nisy vedl ještě pět minut před koncem o dvě branky, ale domácí stihli v závěru dvěma góly vyrovnat.

Do 62. derby severu vyslal kouč Látal totožnou základní jedenáctku, jako do vydařeného domácího zápasu s Budějovicemi. Jablonec pokračoval na neoblíbeném stadionu U Nisy aktivně, jako v předešlých jarních zápasech a do vedení mohl jít už po dvou minutách hry. Z levé strany poslal do vápna dobrý centr Polidar k nohám vysunutého Martince, ten však nasměroval míč decimetry vedle.

Jablonecká lavička ale musela v tu chvíli řešit i nepříjemný moment a to brzké zranění Pleštila. Toho musel narychlo nahradit záložník Hollý, který na Střelnici přestoupil teprve ve čtvrtek a U Nisy si tak odbyl vskutku výživnou premiéru v jabloneckém dresu!

Druhou tutovku si hráči v zelenobílém dresu vypracovali v osmé minutě, k odraženému míči se ve vápně soupeře dostal Nebyla, efektní kličkou se zbavil Chaluše, jenže v zakončení nastřelil jen brankáře Bačkovského!

O tři minuty později znovu Jablonec zlobil v pokutovém území soupeře, Černák se snažil z šestnáctky najít své spoluhráče před brankou, ale centrovaný míč zasáhl rukou Varfolomieiev! Rozhodčí Pechanec nejdříve nechal pokračovat ve hře, ale po kontrole u VAR nařídil pokutový kop pro naše barvy za hraní rukou soupeře. K penaltě se postavil útočník Chramosta a precizní střelou k levé tyči poslal Jablonec za svou aktivitu už do vedení – 0:1!

Slovan se před jabloneckou branku dostával zejména při rohových kopech, to Jablonec byl dál mnohem nebezpečnější. Před půlhodinou hry zacentroval zleva do soupeřovy šestnáctky Chramosta, ve vápně na míč těsně nedosáhl Martinec. Míč se však brzy do centra dění vrátil a střídající Hollý donutil tvrdou ránou brankáře Bačkovského předvést skvělý reflex!

Jablonec neustupoval ze své aktivity ani po změně stran, v 53. minutě předvedli naši hráči skvělou kombinační akci na jeden dotek po ose Kratochvíl a Chramosta mohl zakončovat z malého vápna stoper Tekijaški, jenže sám před brankářem netrefil dobře přihrávku z levé strany hřiště!

V 58. minutě poslal před branku Bačkovského polostřelu-polocentr Chramosta, liberecký brankář chytající proti slunci míč vyrazil jen do Mikuly, od kterého se míč odrazil do branky – 0:2. Slušně zaplněný sektor našich příznivců tak mohutně oslavoval druhý gól našich barev.

Dvacet minut před koncem zastavil při brejku Hollého Ghali ze cenu snad i oranžové barvy, jenže VAR intervenoval a vrátil situaci do jabloneckého vápna, kde odhalil hraní rukou stopera Hurtada a střídající Rabušic z nařízené penalty snížil na 1:2.

Jablonec ale nevykolejil ani tento moment a odpověděl rázně a brzy. Hned za minutu novic Hollý adresoval do šestnáctky skvělou přihrávku a Tchanturishvili dloubnul míč do sítě před ležícího brankáře na 1:3! Bohužel při této brance došlo k nepříjemnému zranění domácího gólmana Bačkovského, který byl dlouze ošetřován a poté za potlesku obou celků odnesen na nosítkách a vystřídán.

Po rozehrávce napálil odražený míč na domácí branku bez přípravy Kratochvíl, ale mířil jen vysoko na tribunu za brankou. Pět minut před koncem se však Liberečtí dostali z ničeho nic na rozdíl jediné branky, Penner zacentroval od brankové čáry, Jablonečtí neuhlídali Preislera, který přesnou střelou k tyči snížil na 2:3!

Jablonec tak čekaly v samotném závěru perné minuty. S vypršením řádné hrací doby přišel další šok, z naší levé stany poslal přízemní centr na malé vápno Ghali a Chaluš ve skluzu srovnal na 3:3!

V osmiminutovém nastavení už si žádný ze severočeských rivalů větší šanci nevypracoval a tak se body dělily po divoké remíze 3:3!


Author Jan Bendl
Sdílet článek