Article image

Chramostovi podmáčený terén před derby nevadí

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:3
FORTUNA:LIGA, 22. kolo so 24. 2. 2024, 15:00
Reportáž

Nejen o krvi a blížícím se sobotním rivalském derby mezi Libercem a Jabloncem mluvil v předzápasovém rozhovoru náš útočník Jan Chramosta.

Prý příliš nevyhledáváš krev a záležitosti s ní spojené.

Nemám rád injekce (úsměv), tak to prostě je. Když mi krev odebírají, tak se na to nedívám a nějak to zvládnu.

Můžeš se tedy po této akci stát dárcem krve?

Jo, můžu. Přemýšlím o tom. I dříve jsem o tom věděl, otázkou je, jak je to u fotbalistů. Abych hned mohl podávat nějaký sportovní výkon, jaký bych potřeboval a jaký bych si představoval. Určitě by to šlo, ale v nějaké pauze, tak tam o tom přemýšlím.

Na tiskovce před derby jsi překvapil informací, že jsi na seznamu dárců kostní dřeně. Co tě vedlo k tomuto kroku?

Když jsem byl v Plzni, tak tam byla podobná akce od klubu jako dnes tady (v Krajské nemocnici v Liberci). Všichni jsme se tam do toho zapojili. Zatím mě tedy nikdo ještě nekontaktoval, ale na tom seznamu jsem.

Očekáváš sobotní derby i vzhledem k deštivému počasí a terénu tvrdšího rázu?

Myslím, že tvrdé bude. Tak jako každé derby. Bude to vyhecované, nehledě na to, že hřiště bude asi trochu pod vodou. Hráči na tom budou jezdit. Bude to asi důrazné, ale věřím, že zároveň i fair play.

Tobě osobně bude rozmáčený terén více vyhovovat?

Osobně s těmito těžkými terény nemám problém. Myslím si, že pro ofenzivnější hráče je to dokonce lepší než pro obránce. Změna směru pohybu je pro nás útočníky lepší. Mám to rád, hrát na takovém hřišti.

Jak vidíš aktuální formu obou týmů na startu jara?

Nám se první dva zápasy docela podařily. Dali jsme góly a v ofenzivní části jsme docela produktivní. Teď bychom se víc potřebovali zaměřit na defenzívu, tak abychom soupeře do ničeho moc nepouštěli.

Liberec je tabulkově před námi. Věřím, že se na ně dotáhneme. Celý týden se na ně pečlivě připravujeme. Víme o jejich silných stránkách i slabinách, kterých se budeme v sobotu snažit využít. Hráče teď mají docela pohromadě a vědí o sobě. Hrají v systému se třemi stopery. Budeme se snažit využít volných míst v jejich obraně.

DARUJ KREV, ZACHRÁNÍŠ ŽIVOT!


Author Jan Bendl
Sdílet článek